Пів року пандемії: ВООЗ скликає надзвичайну комісію через посилення коронавірусу

Пів року пандемії: ВООЗ скликає надзвичайну комісію через посилення коронавірусу

Пів року пандемії: ВООЗ скликає надзвичайну комісію через посилення коронавірусу
. Фото: ВООЗ

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адганом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу у світі посилюється, тому він скликає надзвичайну комісію, аби оцінити ситуацію.

Як повідомляє пресслужба ВООЗ, про це він оголосив на брифінгу 27 липня.

За словами голови ВООЗ, 30 липня буде за пів року, як коронавірус оголосили пандемією, і на цей час вже зареєстровано понад 16 мільйонів випадків інфікування COVID-19 та майже 650 тисяч випадків смерті. Він зазначив, що за останні 6 тижнів загальна кількість випадків захворювання подвоїлася.

Гебреєсус повідомив, що відповідно до вимог Міжнародних медико-санітарних правил планує цього тижня скликати Надзвичайний комітет, щоб переглянути загрози від пандемії та розробити відповідні рекомендації. Зокрема, поки що вони залишаються незмінними: носити маски, тримати дистанцію, а також шукати й ізольовувати хворих та контактних осіб.

"Суть у тому, що одним із найбільш фундаментальних компонентів для зупинки цього вірусу є рішучість і готовність зробити важкий вибір, щоб захистити себе та одне одного", — сказав він.

Що відомо

  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у світі досліджують мутації коронавірусної хвороби, які заважають створенню ефективної вакцини проти інфекції.
На початок