Громади Буковини можуть отримати 1 млн грн на створення центрів спільнототворення: які умови конкурсу

Громади Буковини можуть отримати 1 млн грн на створення центрів спільнототворення: які умови конкурсу

Громади Буковини можуть отримати 1 млн грн на створення центрів спільнототворення: які умови конкурсу
. Фото: Суспільне Чернівці

Громадські організації в громадах Чернівецької області можуть податись на отримання мільйона гривень гранту для створення центру спільнототворення. Мета такого центру — дати можливість людям різних соціальних груп зустрічатися та спільно працювати для розвитку громади.

Про це повідомили на сторінці облради у Facebook.

Конкурс грантів оголосили Cedos та Western NIS Enterprise Fund. Пропонують створити чи оновити простори в громадах для створення центрів спільнототворення.

"Ключовою характеристикою центрів має бути їх доступність: фізична і соціальна. Люди з різних соціальних груп повинні мати можливість вільно відвідувати й користуватися цими просторами", — йдеться в повідомленні.

Робота в центрах може включати неформальну освіту, професійне навчання, програми психологічної підтримки тощо.

Скільки буде грантів

На конкурсних засадах нададуть 10 грантів по всій країні, розмір кожного — 1 мільйон гривень. Фінансування має бути розподілене між фізичним створенням центру та змістовим наповненням. Грант виділятимуть у кілька траншів.

Під час втілення проєкту громади отримають підтримку від менторів, що мають експертизу у питаннях архітектури, а також культури та комунікацій.

На початку роботи, орієнтовно в середині серпня, по дві людини від кожної громади зможуть взяти участь у триденному воркшопі зі створення публічних просторів у Львові. Наприкінці проєкту, орієнтовно у лютому 2024 року, кожна громада зможе представити свій досвід на підсумковій конференції.

Які умови конкурсу

Заявки приймають від офіційно зареєстрованих громадських та благодійних організацій. Якщо вони співпрацюють з місцевою владою — це буде перевагою при оцінюванні заявок.

Проєкти мають бути втілені у громадах з населенням до 100 тисяч людей.

Обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми гранту. Це можуть бути не лише гроші, а й, наприклад, матеріали чи виконані роботи, які обраховані й вказані у заявці.

Не підтримають пропозиції проєктів, пов'язаних з комерційними, партійними й релігійними організаціями.

Щоб подати заявку на отримання гранту, потрібно заповнити анкету: https://bit.ly/3XzHuB7, а також надіслати на електронну адресу [email protected] заповнені форми проєктної заявки й бюджету з темою листа "Заявка".

Заявки приймають до 23 липня 2023 року. Результати відбору оголосять у серпні.

На початок