Вимога щодо зміни секретаря: у Полтавській міськраді немає листа, який надіслали депутати

Вимога щодо зміни секретаря: у Полтавській міськраді немає листа, який надіслали депутати

Ексклюзивно
Полтавська міська рада
Полтавська міська рада.

До канцелярії Полтавської міськради надійшов лист від депутатів про скликання сесії для відсторонення чинного секретаря Андрія Карпова. Але нині не відомо, де подівся документ. Про це 12 липня Суспільному повідомив керівник пресслужби Полтавської міської ради Олександр Дедюхін.

Про що йшлося у листі депутатів Полтавської міськради

Як повідомив Суспільному депутат міської ради Вадим Ямщиков, лист передали до канцелярії Полтавської міськради 7 липня. У ньому є підписи 24 депутатів.

"Депутати звертаються до діючого секретаря, т.в.о. (тимчасового виконувача обов’язків – ред.) міського голови Карпова щодо організації сесії. Там є три питання. Перше питання – це про відсторонення Карпова із посади секретаря міськради. Друге – про таємне голосування за нового секретаря у підтримку Катерини Ямщикової як кандидата на цю посаду. І третє – це введення нового секретаря, якщо його оберуть, головуючим виконкому", – каже Вадим Ямщиков.

Про те, що листа депутатів немає у міській раді, каже Вадим Ямщиков, дізнався 12 липня із засобів масової інформації. За його словами, документ зареєстрували у канцелярії. Щодо цього є підтвердження – номер вхідного листа.

Позиція Полтавської міської ради

За словами керівника пресслужби Полтавської міської ради Олександра Дедюхіна, секретар міської ради Андрій Карпов нині перебуває у відрядженні.

"Лист, на скільки мені відомо, надійшов у канцелярію 7 липня, але після цього його ніхто не бачив. Я його в понеділок (11 липня – ред.) шукав, але його не було. Його канцелярія мала прийняти і розписати на приймальню Карпова. Але в приймальні він не з’явився", – сказав Олександр Дедюхін.

Про подальші дії щодо ситуації керівник пресслужби Суспільному не повідомив.

Хто такий Андрій Карпов

Андрій Карпов – нині депутат міської ради, а раніше балотувався на посаду міського голови від партії "Європейська солідарність". Йому 46 років, народився у Полтаві. Відомий як блогер Андрій Полтава.

Андрій Карпов
Андрій Карпов. Фото: Facebook-сторінка Андрій Карпов

Андрія Карпова обрали секретарем Полтавської міської ради 19 березня 2021-го року. Обов’язки голови Полтавської міської ради він виконує після того, як з цієї посади звільнили Олександра Мамая.

10 травня 2023-го у Полтавській міській раді планували розглянути питання, зокрема, про звільнення секретаря Андрія Карпова. Засідання не відбулося, бо не було кворуму.

Хто така Катерина Ямщикова

Катерина Ямщикова – депутатка Полтавської міської ради від партії "Слуга Народу". Нині старша медикиня евакуаційного екіпажу та інструкторка з тактичної медицини. До цього вона була підприємицею та громадською діячкою, також – директоркою парку "Перемога" у Полтаві.

Катерина Ямщикова
Катерина Ямщикова. Фото: Суспільне Полтава

За словами Вадима Ямщикова, її кандидатуру пропонуватимуть для призначення на посаду секретаря Полтавської міськради. Для цього мають проголосувати депутати.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок