Для жінок, які живуть у "Місті добра" в Чернівцях, шукають наставниць: чому це потрібно

Для жінок, які живуть у "Місті добра" в Чернівцях, шукають наставниць: чому це потрібно

Для жінок, які живуть у "Місті добра" в Чернівцях, шукають наставниць: чому це потрібно
. Жінки у "Місті добра". Фото: Суспільне Чернівці

У "Місті добра" в Чернівцях шукають менторок для жінок, які знайшли прихисток у кризовому центрі. Наразі потребують щонайменше десяти наставниць – вони підтримуватимуть та ділитимуться досвідом з жінками, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка Міста добра Лілія Рачковська.

За її словами, останнім часом у центрі побільшало жінок, зокрема, які зазнали домашнього насилля. Спілкування з менторками ініціювали, щоб на практиці показати клієнткам центру, яких успіхів можуть досягати жінки.

"Ми вирішили дати мамам у центрі шанс познайомитися з успішними жінками, які самостійно чогось досягли. Показати, якщо ти у себе віриш та знаходиш сили, то можеш досягти хороших результатів. Для цього в нас і є ментори", – каже Рачковська.

Зараз у "Місті добра" перебувають 40 жінок, десятьом з них вже знайшли менторок.

"Ми опублікували допис у фейсбуці, що жінки шукають менторок. До нас звертаються люди. Ми їх додаємо у вайбер групи й там менторки обирають жінок, з якими працюватимуть, й навпаки. Вони підтримують жінок та навчають", – каже Рачковська.

За словами директорки центру, більшість менторок спілкуються з жінками дистанційно, бо живуть за межами Чернівців. Втім є й такі, які приїздять до центру. Наприклад, менторка з Кам'янця-Подільського відвідала "Місто добра", щоб привітати свою підопічну. Також приїздить, аби навчати її візажу.

"У нас також є менторки, які навчають ІТ, англійської мови та кулінарії. Було б добре, щоб ще відгукнулися жінки, які можуть поділитися своїм досвідом".

Рачковська каже, жінка, яка хоче стати менторкою, може написати про це на сторінці "Міста добра" у Facebook. Тоді її додадуть у спільну групу у Viber, де вона зможе поспілкуватися з жінками, які живуть у центрі.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок