У Львові створюють спільну єдину базу дерев на території навчальних закладів

У Львові створюють спільну єдину базу дерев на території навчальних закладів

У Львові створюють спільну єдину базу дерев на території навчальних закладів
. Садівники Львова обстежують дерева. Фото: Львівська міська рада

У Львові перевіряють всі дерева, що ростуть на території шкіл і садочків. За словами садівниці Галицького району Львова Оксани Софіянчук, таким чином створять базу дерев на території міських садків та шкіл, опишуть дерева, що можуть бути аварійними чи потребують дообстеження.

У львівському садочку №25 двоє міських садівників оглядали та заміряли дерева.

"Маємо тут кілька горіхів, каштани, Пенсільванські клени, також клени, які є специфічним деревом, потребують більшої уваги, оскільки є ламким", — говорить садівник Сихівського району Львова Володимир Гулей.

Володимир Гулей дав поради директорам шкіл та садків щодо правильного догляду за певними видами дерев. А також навчив визначати рослини, які потрібно обрізати, а які можуть бути аварійними.

"В даному садочку на 0,37 гектара маємо 34 дерева. Загальний стан дерев є доволі складний. Оскільки немає доступу для автовежі, роботи проводилися в недостатній кількості та кілька аварійних дерев буде обстежувати комісія та визначати подальшу їхню долю", — каже Володимир Гулей.

У Львові створюють спільну єдину базу дерев на території навчальних закладів міста
Львівська садівниця оглядає дерева на території дитячого садка. Фото: Львівська міська рада

Після таких оглядів у Львові створять базу дерев на території міських садків та шкіл: опишуть дерева, що можуть бути аварійними чи потребують дообстеження.

"Ми заповнюємо документ, в який вносимо приблизну кількість дерев на ділянці для того, щоб зрозуміти, з якою кількістю зелених насаджень ми маємо справу у закладах освіти. Також записуємо, які види дерев цікаві є на території. Бувають такі садочки та школи на території яких ми знаходимо фактично пам’ятки природи: вікові дерева чи навіть багатовікові. Обов’язково робимо фотофіксацію", — розповідає Садівниця Галицького району Львова Оксана Софіянчук.

Міські садівники мають обстежити територію кожного навчального закладу. Завершити перевіряти усіх дерева на території шкіл та садочків планують до кінця наступного тижня, йдеться на сайті Львівської міської ради.

На початок