Сутичка між військовим й хмельницьким священником: у суді допитали ще трьох свідків

Сутичка між військовим й хмельницьким священником: у суді допитали ще трьох свідків

Сутичка між військовим й хмельницьким священником: у суді допитали ще трьох свідків
Обинувачений Ігор Слободян (зліва) та його адвокат Роман Косюк під час судового засідання 10 липня 2023 року. Фото: Суспільне Хмельницький.

У судовому засіданні у справі сутички між колишнім військовим Артуром Ананьєвим та протидияконом Свято-Покровського кафедрального собору Ігорем Слободяном, яке відбулося у Хмельницькому міськрайонному суді 10 липня, заслухали ще трьох свідків.

За словами кореспондентки Суспільного Хмельницький, у судове засідання з'явилися працівник патрульної поліції, який виїжджав того дня на виклик, священнослужитель собору та один із парафіян, який під час сутички мж Ананьєвим та Слободяном був присутній на Богослужінні. Усі вони розповіли суду свою версію подій, що відбулися у Свято-Покровському кафедральному соборі 2 квітня цього року.

Самого потерпілого Артура Ананьєва у судовому засіданні не було, його інтереси в суді представляли два його захисники.

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Володимир Навроцький, який слухає справу, призначив чергове судове засідання на 10:30 24 липня.

На наступному судовому засіданні планують також заслухати свідків по справі.

Що відомо у справі сутички між колишнім військовим та хмельницьким священником

  • Другого квітня у соцмережах з'явилось відео, в описі до якого було зазначено, що у Хмельницькому священники УПЦ(МП) у церкві побили військового. У поліції за фактом подій, зафіксованих на відео, відкрили кримінальне провадження. А патрульна поліція на місці події склала протокол про адміністративне правопорушення.
  • Згодом колишній військовий Артур Ананьєв написав заяву до поліції з приводу побиття у Хмельницькому соборі. Полія відкрила провадженні та оголосила іподиякону Ігорю Слободяну підозру в нанесенні Ананьєву легких тілесних ушкоджень. , що є кримінальним проступком згідно з чинним законодавством. Проводяться слідчі дії.
  • Поки колишній військовий Артур Ананьєв перебував на стаціонарному лікуванні у Хмельницькій міській лікарні, куди його поклали після сутички 2 квітня із закритою черепно-мозковою травмою та забоєм головного мозку, поліція оголосила Ігоря Слободяна у розшук.
  • 20 квітня Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання помічнику священника Свято-Покровського кафедрального собору Ігорю Слободяну. У судове засіданнія Ігор Слободян, якого поліція оголошувала у розшук, прийшов сам. слідчий та прокурор вимагали взяти підозрюваного у нанесенні легких тілесних ушкоджень колишньому військовому Артуру Ананьєву під варту. Захист наполягав на тому, що боєць перешкоджав здійсненню релігійного обряду і Ігор Слободян, розцінивши дії Ананьєва як правопорушення, намагався його зупинити.
  • 17 травня у Хмельницькому міськрайонному суді відбулось підготовче судове засідання у справі сутички, яка сталася між колишнім військовослужбовцем Артуром Ананьєвим і помічником священника Ігорем Слободяном під час богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі другого квітня. На ньому адвокат Ігоря Слободяна Роман Косюк наголошував, що його підзахисний перешкоджав Артуру Ананьєву здійснювати злочин, передбачений статтею 180 Кримінального кодексу України — перешкоджання здійсненню релігійного обряду. А потерпілий Артур Ананьєв після суду сказав, що він не наполягатиме на кримінальному покаранні Ігоря Слободяна, але вимагатиме від нього моральну шкоду, яку він планує передати на потреби бійців ЗСУ.
  • 7 червня під час судового засідання у Хмельницькому міськрайонному суді захисник потерпілого Артура Ананьєва заявив цивільний позов до Ігоря Слободяна на суму 237 тисяч гривень. Суд прийняв його до розгляду.
  • Також 7 червня суд виніс ухвалу щодо продовження запобіжного заходу Ігорю Слободяну у вигляді особистого зобов'язання до 5 серпня цього року.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок