У Львові ухвалили Програму ліквідації наслідків ракетного удару 6 липня: що відомо

У Львові ухвалили Програму ліквідації наслідків ракетного удару 6 липня: що відомо

У Львові ухвалили Програму ліквідації наслідків ракетного удару 6 липня: що відомо
. Рятувальники працюють на місці ракетного удару у Львові 6 липня 2023 року. Фото: Суспільне Львів

У Львові 10 липня на позачерговій сесії міської ради затвердили Програму ліквідації наслідків надзвичайної ситуації внаслідок ракетного удару 6 липня. Як повідомила заступниця міського голови Львова питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, документ дає можливість проводити аварійно-відновлювальні роботи у будинках, які є пошкоджені, та надати необхідні компенсації відселеним мешканцям за оренду житла.

"Будинки, які постраждали від обстрілу і потребують ремонту, а їх більше 30, розподілені між усіма районними адміністраціями, щоб пришвидшити роботи. До робіт уже приступили. Усі дахи накриті, з 18 дахів 9 вже ремонтують. Усі вікна також заклеєні і зараз проводимо заміри для виготовлення нових. 17 будинків — це пам’ятки архітектури, тому вікна у них будемо виготовляти дерев’яні, а у решти — пластикові", — каже Ірина Маруняк.

Ірина Маруняк додала, що найбільше від ракетного обстрілу Львова 6 липня пошкоджені 4 будинки — на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68. Зараз там працюють підрядники, які знімають аварійні частини і проводять першочергові роботи. Паралельно працюють проєктанти, які виготовляють документацію, як далі відновлювати ці будинки.

На час виконання робіт люди відселені у модульні містечка. Загалом відселили 40 людей.

Програма закладає механізм розподілу 100 млн грн на компенсацію протиаварійних робіт, капітального відновлення будинків, та відселення мешканців на час робіт.

"Найперше йдеться про перекриття дахів, встановлення вікон, вхідних дверей та укріплення стін. Також маємо разом з державою та приватними інвесторами відбудувати 4 будинки, які були зруйновані", — каже Андрій Садовий.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія вдарила ракетами "Калібр" по Львову та Львівщині.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки.

"Львів — Ансамбль історичного центру" є комплексом із 17 житлових будинків, що має статус пам'ятки архітектури місцевого значення. Будинки житлового комплексу для викладачів Львівської політехніки 1930-х років занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Вранці 7 липня рятувальники знайшли під завалами будинку десяту загиблу людину. Ще 42 людини поранені.

На початок