Звання Героя України присвоїли трьом військовим з Житомирщини: Олександру Махачеку, Вадиму Блищику та Кирилу Марачу

Звання Героя України присвоїли трьом військовим з Житомирщини: Олександру Махачеку, Вадиму Блищику та Кирилу Марачу

Звання Героя України присвоїли трьом військовим з Житомирщини: Олександру Махачеку, Вадиму Блищику та Кирилу Марачу
Трьом військовим з Житомирщини посмертно присвоїли звання "Герой України". Колаж Суспільне Житомир

Звання "Герой України" 8 липня 2023 року присвоїли трьом військовим з Житомирщини: коростенцю Олександру Махачеку та двом звягелянам Вадиму Блищику і Кирилу Марачу. Про це йдеться у відповідних Указах Президента України. Найвищої державної нагороди військові удостоєні посмертно.

Військові з Житомирщини, яким 8 липня 2023 року присвоїли звання "Герой України"

Олександр Махачек

Указом президента України № 420/2023 від 8 липня 2023 року звання "Герой України" присвоїли полковнику Олександру Махачеку з Коростеня.

Герой України Олександр Махачек
Звання Героя України присвоїли Олександру Махачеку (посмертно). 8 липня 2023 року. Фото: Сайт Коростенської міської ради
"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Махачеку Олександру Ярославовичу – полковнику (посмертно)", – йдеться в Указі.

Олександр Махачек – офіцер управління інженерних військ Командування Сил підтримки Збройних сил України. Загинув 30 травня 2022 року під час артилерійського обстрілу у районі траси Лисичанськ – Бахмут на Луганщині.

Як раніше писало Суспільне Житомир, із полковником Олександром Махачеком попрощалися у Житомирі третього червня 2022 року.

Звання Героя України присвоїли полковнику Олександру Махачеку (посмертно)
Звання Героя України присвоїли полковнику Олександру Махачеку (посмертно). Житомир, 3 червня 2022 року. Фото: Суспільне Житомир

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі у 2015 році Олександр Махачек був нагороджений орденом "Богдана Хмельницького" III ступеня та у 2022 році орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Вадим Блищик

Указом президента України № 382/2023 від 8 липня 2023 року звання "Герой України" присвоїли молодшому лейтенанту Вадиму Блищику.

Герой України Вадим Блищик
Звання Героя України присвоїли Вадиму Блищику (посмертно). 8 липня 2023 року. Фото: сайт Звягельської міської ради
"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Блищику Вадиму Адамовичу – молодшому лейтенанту (посмертно)", – йдеться в Указі.

У 2014 році за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Вадим Блищик нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. Також нагороджений нагрудними знаками учасника АТО, "За взірцевість" другого та третього ступеня, нагрудним "Знаком пошани".

Кирил Марач

Указом президента України № 393/2023 від 8 липня 2023 року звання "Герой України" присвоїли головному сержанту Кирилу Марачу.

Герой України Кирило Марач
Звання Героя України присвоїли Кирилу Марачу (посмертно). 8 липня 2023 року. Фото: сайт Звягельської міської ради
"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Марачу Кирилу Сергійовичу – головному сержанту (посмертно)", – йдеться в Указі.

У 2015 році розпочав службу радіотелефоністом 30 окремої механізованої бригади. 2017 року перевівся в розвідувальний батальйон, де пройшов шлях від стрільця-навідника до командира взводу. Загинув 17 серпня 2022 року.

Кирило Марач – почесний громадянин міста Звягеля, посмертно удостоєний почесною відзнакою "За заслуги перед Звягельським районом".

Вічна слава і світла пам'ять нашим Героям!

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок