У Києві директора КП "Спецжитлофонд" підозрюють у розтраті у понад 20 млн гривень

У Києві директора КП "Спецжитлофонд" підозрюють у розтраті у понад 20 млн гривень

У Києві директора КП "Спецжитлофонд" підозрюють у розтраті у понад 20 млн гривень
. Фото: Уніан (ілюстративне)

Подільська окружна прокуратура повідомила про підозру директору комунального підприємства "Спецжитлофонд". Його підозрюють у службовій недбалості. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що КП "Спецжитлофонд" та приватне підприємство уклало договір стосовно будівництва житлового будинку на перетині вул. Мілютенко-Шолом-Алейхема у Деснянському районі.

За інформацією правоохоронців, підрядник отримав попередню оплату на виконання робіт і лише частково виконав обумовлені договором будівельні роботи. Потому, у визначений договором спосіб, невикористані гроші замовнику не повернув.

"Разом з цим, з грудня 2017 року по теперішній час директором КП "Спецжитлофонд" не вжито жодних заходів для стягнення вказаної заборгованості з підрядника та не подано цивільні позови, строк позовної давності по яких сплив. Як наслідок, втрачено право вимоги. В результаті службової недбалості підозрюваного територіальній громаді завдано шкоду на 21 млн грн",— йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. За ч. 2 ст. 367 Службова недбалість Кримінального кодексу України йому загрожує до п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У Києві директора КП "Спецжитлофонд" підозрюють у розтраті у понад 20 млн гривень
Вручення підозри стосовно службової недбалості Фото: ГУ Нацполіції Києва

Згідно із інформацією зазначеною у Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА директор КП "Спецжитлофонд" — Володимир Шарій.

Що відомо про викриття службових зловживань та недбалості у Києві

Київська прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно керівника столичного підприємства. Його підозрюють у привласненні 12,6 мільйонів гривень бюджетних коштів під час постачання паливно-мастильних матеріалів на потреби Міністерства оборони України.

У Києві суд відсторонив від посади начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської райдержадміністрації. Правоохоронці підозрюють посадовця у розтраті 800 тисяч гривень бюджетних коштів, які виділялися на капітальний ремонт найпростішого укриття

Керівника Департаменту "Київводоканалу" та керівника підрядної організації підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі насосів. За даними правоохоронців, сума збитків становить 1,7 млн гривень.

Столичний бюджет отримав збитки на понад 4 млн грн під час капітального ремонту футбольного поля в Дарницькому районі. Керівництво дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ) уклало договір з підрядником для такого капремонту. На нього виділили 8 млн грн зі столичного бюджету.

Поліцейські Києва викрили схему привласнення бюджетних коштів на ремонті ліфтів. Під підозрою — посадовці комунального підприємства і керівники підрядних організацій.

Поліція перевіряє можливе розкрадання грошей, які були виділені на ремонт укриттів у столиці.

Прокуратура Києва повідомила про підозру начальниці Управління освіти РДА столиці. Її звинувачують у привласненні бюджетних коштів. Вона закупила 17 генераторів за завищеною ціною.

На початок