Неякісні мастильні матеріали для Міноборони. Викрили керівника київського підприємства

Неякісні мастильні матеріали для Міноборони. Викрили керівника київського підприємства

Підприємець привласнив бюджетні кошти під час постачання паливно-мастильних матеріалів
. Суд. Фото: Уніан (ілюстративне)

Київська міська прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно керівника столичного підприємства. Його підозрюють у заволодінні 12,6 мільйонів гривень бюджетних коштів під час постачання паливно-мастильних матеріалів на потреби Міністерства оборони України. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Слідство встановило, що у червні 2022 року підприємець уклав із Міністерством оборони договори про постачання 50 тон мастильних засобів для технічного обслуговування авіаційної та військової техніки на загальну суму 15,6 млн грн.

"Отримавши передплату у розмірі 12,6 млн гривень, керівник підприємства організував постачання 50 тон мастильних засобів 9 військовим частинам. Однак згідно висновку комплексної експертизи поставлені мастильні засоби не відповідають вимогам нормативних документів та не можуть бути використані за призначенням",— йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України на загальну суму 12,6 млн грн.

За ч. 5 ст. 191Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Що відомо про викриття службових зловживань у Києві та обасті

Керівника Департаменту "Київводоканалу" та керівника підрядної організації підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі насосів. За даними правоохоронців, сума збитків становить 1,7 млн гривень.

Поліцейські Києва викрили схему привласнення бюджетних коштів на ремонті ліфтів. Під підозрою — посадовці комунального підприємства і керівники підрядних організацій.

Правоохоронці розслідують розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту. Повідомили про підозру директору столичного комунального підприємства і керівництву підрядних організацій.

Також поліція перевіряє можливе розкрадання грошей, які були виділені на ремонт укриттів у столиці.

Прокуратура Києва повідомила про підозру начальниці Управління освіти РДА столиці. Її звинувачують у привласненні бюджетних коштів. Вона закупила 17 генераторів за завищеною ціною.

У Києві судитимуть чиновників Подільської РДА та підрядника, які привласнили кошти на благоустрій Андріївського узвозу та реконструкції дитсадка.

Ексдиректору та посадовцю комунального підприємства Василькова повідомили про підозру за фактом розтрати 800 тис. грн бюджетних коштів.

Прокурори Бориспільської прокуратури скерували до суду обвинувачення щодо директора товариства з обмеженою відповідальністю. Його підозрюють у привласненні понад 4 млн грн під час ремонту пологового будинку.

На початок