До Рівного вдруге привезли евакуйованих тварин з Донеччини. Частині з них шукають господарів

До Рівного вдруге привезли евакуйованих тварин з Донеччини. Частині з них шукають господарів

Евакуйовані тварини
. Фото: Суспільне Рівне

До Рівного вдруге привезли евакуйованих тварин з Торецька, що біля Бахмута. Близько 60 котів та собак прийняли зооволонтери благодійного фонду "Клуб лапа". Деяким тваринам уже знайшли нових господарів, однак, станом на 3 липня понад 20 кошенят тимчасово залишатимуться у ветлікарні. Волонтери просять рівнян взяти їх на тимчасову перетримку або назавжди.

Друга евакуація тварин

Зранку 3 липня до Рівного прибув другий автомобіль з евакуйованими тваринами з прифронтового Торецька, що на Донеччині. Близько 60 котів та собак провели в дорозі понад добу, розповідає волонтер БФ "Animal help Сherkassy" Сергій Русін.

"Пити, їсти небажано давати в дорозі. Виснажливо, але це ж не перша поїздка, вже трохи звикли. Перед цим дуже багато евакуацій ми зробили. Ми почали це робити з початком повномасштабного вторгнення", — каже він.

Евакуйовані тварини з Торецька
Фото: Суспільне Рівне

До Рівного тварин привезли волонтери з Черкас Сергій та Марія. Вони проклали маршрут таким чином, аби розвезти по нових домівках усіх заброньованих тварин.

Сергій Русін додає, частині з них вже знайшли нових господарів.

"Забрали тварин з Дніпра і їхали через наше рідне місто, тому що так було вигідніше. Вивантажували тварин в Олександрії, в Черкасах для сімей і ось ми тут. Там тварини потрапляли просто під артобстріли і це для них буде просто рай, скажімо так", — пояснює чоловік.

Евакуйовані тварини з Торецька
Евакуйовані тварини з Херсонщини/ Фото: Суспільне Рівне

Евакуйовувати тварин доводилось подекуди з-під обстрілів. Волонтер додає, найважче у роботі — усвідомлювати, що кота чи собаку залишили у небезпеці господарі:

"У мене є собака й кіт. Я б ніколи в житті не залишив їх в будинку, розуміючи, що йдуть бойові дії".

Волонтер, який евакуйовує тварин з населених пунктів, де тривають бойові дії
Волонтер БФ "Animal help Сherkassy" Сергій Русін. Фото: Суспільне Рівне

Незаброньовані тварини

У Рівному евакуйованих тварин прилаштовують волонтери благодійного фонду "Клуб лапа".

"У нас є 24 незаброньованих кошенят. Забронювати можна на сторінках, на моїй сторінці особистій. Там уся інформація, всі фото. Я завжди викладаю фото тваринок, які можуть їхати на наступну евакуацію. Тобто можна забронювати тих, які тут і можна обрати тваринку, яка ще в Торецьку і її привезуть з наступної евакуації", — розповідає зооволонтерка Олеся.

Зооволонтерка
Зооволонтерка Олеся. Фото: Суспільне Рівне

Евакуйовані тварини з Торецька
Евакуйовані тварини. Фото: Суспільне Рівне

Також незаброньованими залишились троє кошенят з попередньої евакуації. Власниця ветклініки, де зараз перебувають тварини, каже: їм необхідно якнайшвидше знайти дім.

"Вони вже трішки від'їлися. Проглистовані, покупані. У люблячих руках стануть ще гарнішими, потрібно їх швиденько прилаштувати. Такі вони слабенькі ще, але ще трішки і будуть гарні", — каже зоозахисниця Іннеса Шишкіна.

Евакуйовані тварини
Зоозахисниця Іннеса Шишкіна. Фото: Суспільне Рівне

Евакуйовувати тварин з Торецька волонтери планують й надалі.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок