У Криворізькому ботанічному саду квітує лаванда

У Криворізькому ботанічному саду квітує лаванда

У Криворізькому ботанічному саду квітує лаванда
. Суспільне Дніпро

У Криворізькому ботанічному саду НАН України пік цвітіння лікарської лаванди. Її спеціалісти саду розмножують вже понад 7 років. Вирощують три види: білу, бузкову та фіолетову. Кожен кущ лаванди в діаметрі 70 сантиметрів, а заввишки близько метра. Помилуватись квітуванням цієї рослини можна буде ще до середини липня, розповіли Суспільному в ботсаду.

Анна Свістунова переселенка з Олешок Херсонської області. До Кривого Рогу разом з родиною приїхала рік тому. В окупації прожили понад чотири місяці. Виїхати все ж вирішили через постійні обстріли РФ. Дівчина каже: аби відволікатись волонтерить, а також знаходить час і для улюбленого хобі.

"Я дуже люблю фотографуватись і фотографувати. Подзвонила мені Діана, сказала, що тут цвіте лаванда і ми прийшли за класними кадрами", – говорить вона.

Діана Сідлецька професійно фотографує близько трьох років. Каже: в Криворізькому ботанічному саду завжди виходять гарні світлини.

"Ми дуже часто сюди приходимо. З подругами, з колегами. В мене бувають фотосесії в мене замовляють. ому лаванда? Вона дуже гарна своїм цвітінням, мені подобається фіолетовий колір, вона якраз фіолетова", – каже фотографка.

У Криворізькому ботанічному саду квітує лаванда
Суспільне Дніпро

Лаванду в Криворізькому ботанічному саду розпочали розмножувати сім років тому. Нині тут квітує декілька видів цієї лікарської рослини, які мають запашний аромат., розповідає завідувачка відділу природної та культурної флори ботсаду Тетяна Чипиляк.

"Ми можемо похизуватись трьома видами лаванди, які відрізняються кольором квітки. Біла, ніжно-бузкова і фіолетова. Тут дуже багато літає бджілок й інших комах, які опилюють лаванду, в тому числі збирають з неї нектар", – зазначила фахівчиня.

У Криворізькому ботанічному саду квітує лаванда
У Криворізькому ботанічному саду квітує лаванда. Суспільне Дніпро

Як відвідати ботсад і подивитися на цвітіння лаванди

Квітувати лаванда буде ще до середини липня. Для відвідувачів ботанічний сад працює з восьмої ранку і до 20:00. Вхідний квиток коштує 40 гривень. Для пенсіонерів та переселенців 25 грн. Дітям до семи років та військовим вхід вільний.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок