Підозрюваному в аварії на Кіровоградщині, в якій загинули троє дівчат, обрали запобіжний захід

Підозрюваному в аварії на Кіровоградщині, в якій загинули троє дівчат, обрали запобіжний захід

Доповнено
Підозрюваному в аварії на Кіровоградщині, в якій загинули троє дівчат, обрали запобіжний захід
Підозрюваний в ДТП біля Новгородки Микола Нерадько. Загинули три випускниці. Колаж: Суспільне Кропивницький

Патрульному поліцейському, якого підозрюють у вчиненні аварії, в якій загинули троє випускниць, обрали запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без можливості внесення застави. Таке рішення виніс суддя Кіровського райсуду міста Кропивницький Олексій Галаган. Свою вину Микола Нерадько повністю визнав і готовий допомагати родинам загиблих і травмованих. Чому сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння, говорити відмовився.

Під час судового засідання підозрюваний Микола Нерадько попросив журналістів не показувати його обличчя. Сказав, з дівчатами познайомився у день аварії, керував власним автомобілем нетверезим. У поліції працює з 2014 року. На запитання журналістки Суспільного "Чому ви сіли за кермо у стані алкогольного сп'яніння?" відповідати відмовився.

Судове засідання у справі смертельної аварії біля Новгородки. 27 червня 2023
Судове засідання у справі смертельної аварії біля Новгородки. 27 червня 2023. Фото: Суспільне Кропивницький

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваному прокурор Остап Кравчук просив суд тримання під вартою на два місяці. Слідчий Держбюро розслідувань Максим Балаєнко погодився. Сказав, що не має бути альтернативи у вигляді застави.

Адвокат поліцейського Олег Бойченко просив суд обрати запобіжний захід – домашній арешт, оскільки, з його слів, підозрюваний не тікав з місця аварії. Також готовий допомагати родинам загиблих і травмованих.

Микола Нерадько визнає свою вину та підтвердив, що впродовж всього життя готовий фінансово підтримувати родини загиблих. Оскаржувати рішення суду стосовно обраного запобіжного заходу на час досудового слідства не буде.

Наступним рішенням суд відсторонив поліцейського від займаної посади на час досудового розслідування.

На початок