“Це заборонено за всіма санітарними нормами". Яка ситуація зі стихійною торгівлею в Ужгороді

“Це заборонено за всіма санітарними нормами". Яка ситуація зі стихійною торгівлею в Ужгороді

“Це заборонено за всіма санітарними нормами". Яка ситуація зі стихійною торгівлею в Ужгороді
. Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Майже 30% місць для торгівлі на ринку на вулиці Корятовича порожні. Про це Суспільному розповів заступник директора Товариства “Ужгородський ринок” Микола Цап. За його словами, продукти люди продають на вулиці біля входу на ринок. Місце для торгівлі на ринку коштує 35 гривень у день.

Овочі та городину продає біля ринку на вулиці Корятовича Золтан Шимон. Чоловік каже, він приїжджає з села Руські Геївці Ужгородського району.

“Я пенсіонер рідко тут буваю. Продаю, все що вирощує вдома. Ганяють нас, пишуть протокол. Не йду на ринок торгувати, бо я рідко тут буваю, там треба оренду оплатити", — розповів Золтан Шимон.

Полуницю та черешню продає Алі Мамедов. Чоловік каже: привіз з Волинської області. Він розповів: “Якщо чесно сказати, то тут незаконне місце, але де нам торгувати? А на ринку нема ж місця, там поряд туалет. Туди люди зовсім не ходять. Тільки ті, хто має нормальне місце там, той торгує. Тут нема оплати за оренду та за місце, нема тут такого”.

На ринку торгує ужгородка Оксана Дерев’янко. Жінка розповіла: “Вулична торгівля вбиває нашу торгівлю. По-перше, там без документів, по-друге — там антисанітарія, по-третє, — люди, які хочуть прийти на базар, вони хочуть під'їхати, а вони не можуть стати своєю машиною, щоб прийти і щось купити. В нас слабенька торгівля, ми оплачуємо всі послуги, всі податки, а люди до нас просто не доходять. Вони йдуть вулицею й купують по дорозі”.

Ринок в Ужгороді
Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Оренда торгового місця на ринку коштує 35 гривень, — розповів заступник директора товариства “Ужгородський ринок” Микола Цап. За його словами, майже 30% місць для торгівлі на ринку на вулиці Корятовича порожні.

“Торгівля на вулиці дошкуляє нам, по-перше, тим що це антисанітарія, торгувати, де собаки проходять продуктами харчування. Це заборонено за всіма санітарними нормами і шкідливо для здоровя, тим більше, що в нас на ринку вистачає торгових місць. Мінімальна у нас оплата — 35 гривень за торгове місце. Торгоючі люди, які орендують місця вони не задоволені, тому що вони сплачують орендну плату. Кажуть: ви з нас гроші берете, а на вулиці люди торгують безкоштовно. Юридичного впливу на цих людей ми не маємо, тому що це не наша, а територія міста й цим би мало займатися міська рада”, — розповів Микола Цап.

Суспільне звернулося за коментарем до Ужгородської міської ради, там пообіцяли пояснити ситуацію у четвер, 22 червня.

Стихійна торгівля в Ужгороді
Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram

На початок