Гроссі прибув на ЗАЕС

Гроссі прибув на ЗАЕС

Рафаель Гроссі
. Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідує Запорізьку атомну електростанцію 29 березня 2023 року. Фото Андрія Бородуліна / AFP via Getty Images

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув на Запорізьку атомну електростанцію. Це його третій візит на ЗАЕС із вересня минулого року.

Про це повідомляє "Енергоатом" у Telegram.

Напередодні гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомляв, що експертам організації потрібен доступ до місця поблизу ЗАЕС, щоб з'ясувати причину значної розбіжності між різними вимірами висоти водосховища, яке постачає воду для охолодження шести реакторів станції та сховища відпрацьованого палива.

13 червня Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що стурбований тим, що бойові дії відбуваються поблизу Запорізької атомної станції.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС та ситуацію на ЗАЕС

Російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

Раніше в "Енергоатомі" повідомляли, що рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС є стабільним, і попри підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається контрольованою.

До цього президент "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін пояснював, що "холодний зупин" — це коли блоки не працюють взагалі, тому що знаходяться у "холодному стані".

На початок