Зруйновані будинки, кількість жертв невідома: міський голова Олешок розповів про ситуацію в громаді

Зруйновані будинки, кількість жертв невідома: міський голова Олешок розповів про ситуацію в громаді

Зруйновані будинки, кількість жертв невідома: міський голова Олешок розповів про ситуацію в громаді
. Херсон. Вода відійшла на одній з вулиць міста, залишається багнюка і мул, 12 червня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

В тимчасово окупованих Олешках внаслідок підриву Каховської ГЕС багато зруйнованих будинків, але точний підрахунок наслідків через окупацію, зробити неможливо. Про ситуацію у місті Суспільному розповів міський голова Євген Рищук.

За словами Рищука, всі, хто сидів на дахах всіх евакуювалися, ті, хто залишилися у своїх будинках — сидять на других поверхах, їх підвозять харчі. Також він розповів, що у лікарні перебувало до пів сотні людей.

"Хтось пішов до родичів, хтось до друзів, комусь дали житло. Інші змогли виїхати в сусідні населені пункти. Тож, на сьогодні в лікарні перебуває десь 190 людей, які там живуть харчуються і знаходяться там", — говорить міський голова.

Євген Рищук каже, що російські військові повертаються на свої позиції до населених пунктів Підстепне, Піщанівка та Олешки.

"Заїжджають в Підстепне, багато танків зайшло. Влади на місці немає координувати ситуацію нікому, люди роблять все наскільки у них є сили та можливості. Наразі якщо у когось розрядився телефон та з ним немає зв'язку, ми не знаємо, де він. Скільки людей могли вивезти — неможливо дізнатись", — каже Рищук.

Міський голова говорить що підрахувати наслідки можна буде, через декілька днів коли зійде повністю вода. На сьогодні, йому відомо про дев'ять загиблих внаслідок повені.

Що відомо про затоплення на лівобережжі Херсонщини

Вода, якою затопило Херсонщину внаслідок підриву ГЕС, практично відійшла з Нової Каховки. Будинки на Дніпровському проспекті з підтопленими підвалами, яка ж насправді ситуація в цьому районі міста дізнатись неможливо — військові РФ повністю закрили проспект.

Також на лівобережжі Херсонщини в Голопристанській громаді затопленими залишаються села Кардашинка та Кохани, у самій Голій Пристані ще підтоплені центральна та східна частини міста.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок