Харківська облрада затвердила порядок надання одноразової допомоги медикам, хворим на COVID-19

Харківська облрада затвердила порядок надання одноразової допомоги медикам, хворим на COVID-19

Харківська облрада затвердила порядок надання одноразової допомоги медикам, хворим на COVID-19
.

Депутати облради затвердили механізм отримання одноразової допомоги у сумі 10 тисяч гривень медиками, хворими на коронавірус.

За відповідне рішення на сесії облради 24 липня проголосували 73 депутати.

У представників адміністрації питали, чому порядок не затвердили раніше, коли рішення приймалося.

"Оскільки Харківська область — це єдина область, яка прийняла таке рішення, і такого порядку не існувало, тому і обласній державній адміністрації, я підкреслюю, це було, дійсно, зроблено спільно, був розроблений цей порядок, узгоджений зі всіма департаментами, з Державним казначейством, щоб потім також не було зауважень", — відповів заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

Механізм отримання допомоги пояснив голова облради Сергій Чернов.

"Працівник комунального підприємства охорони здоров'я подає заяву на головного лікаря. Головний лікар складає реєстр і передає в Департамент охорони здоров'я ОДА. Далі Тарас Тимофійович сказав: спільним розпорядженням голови обласної ради та голови ОДА за пропозицією профільних постійних комісій, департаментів, як визначиться голова адміністрації, буде створена комісія, яка буде надавати рішення щодо видання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID", — сказав Чернов.

Він закликав головних лікарів медзакладів оперативно скласти списки медиків, які потребують допомоги.

У Харківській області понад 330 співробітників медичних установ захворіли на COVID-19, зазначають в облраді.

Що відомо

  • Рішення про надання грошової допомоги у сумі 10 тисяч гривень медпрацівникам, хворим на COVID-19, ухвалили на сесії Харківської облради 28 травня.
  • Харківська область — не єдиний регіон, який надає хворим на COVID медикам матеріальну допомогу з бюджету. Відповідні рішення приймали, зокрема, у Львові.

На початок