За добу рівень води в Каховському водосховищі знизився майже на метр

За добу рівень води в Каховському водосховищі знизився майже на метр

Доповнено
За добу рівень води в Каховському водосховищі знизився майже на метр
. Фото: Укргідроенерго

За добу рівень води у Каховському водосховищі впав майже на метр. За даними фахівців, руйнуються водозливна гребля та земляна вставка між станцією та шлюзом.

Про це йдеться на сторінці у Facebook Укргідроенерго.

Укргідроенерго спільно з Укренерго працюють над коригуванням режиму роботи гідроелектростанцій та накопиченням води в інших сховищах Дніпровського каскаду, щоб зменшити підтоплення на Херсонщині.

"Укргідроенерго спільно з проєктним інститутом Укргідропроєкт опрацьовує проєкт зведення перемички Каховського водосховища для відновлення рівня води до проєктної позначки до підриву. Готується перелік першочергових завдань та робіт", — йдеться в повідомленні.

Як розповів у телемарафоні "Єдині новини" генеральний директор ПРАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота, як тільки буде деокуповане лівобережжя на це знадобиться приблизно два місяці.

"Ми самі це зробимо. У нас достатньо проєктних інститутів і будівельників. Будуємо гідроспоруди і дністровську гідроакумулюючу станцію. Сил, можливостей та технологій у нас достатньо", — сказав Сирота.

За даними Укргідроенерго, станом на ранок 8 червня в районі Нікополя рівень води становить 13,05 метра.

Що відомо про затоплення Херсонщини внаслідок підриву Каховської ГЕС

Російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

З моменту аварії рівень води в Дніпрі підвищився майже на шість метрів, підтоплені 2629 житлових будинків у 20 населених пунктах в правобережної Херсонщини. Евакуація у місті триває.

Тимчасово окуповані Олешки затоплені майже на 90%. Люди рятувались від повені на дахах будинків, вже загинули троє. Окупаційна влада розпочала евакуацію лише надвечір 7 червня.

У Голій Пристані затоплені 196 житлових будинків. Рівень води продовжує зростати щогодини. Російські військові виганяють власників двоповерхових будинків та облаштовують на їх дахах вогневі позиції.

Спостерігається підняття рівня води у річці Інгулець. Підтоплений міст між Бобровим Кутом та Заповітом Калинівської територіальної громади. У Тягинці затоплені два мости, шість вулиць, 73 житлових будинки та 15 частково. У Бургунці — шість осель. В Одрадокам’янці частково підтоплене кладовище та вісім будинків. Між Ольгівкою та Львовим рух неможливий.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок