З Рівненщини на Херсонщину відправлять вилучені у бурштинокопачів мотопомпи

З Рівненщини на Херсонщину відправлять вилучені у бурштинокопачів мотопомпи

З Рівненщини на Херсонщину відправлять вилучені у бурштинокопачів мотопомпи
. На фото мотопомпа, вилучена у березні 2023 року/Фото: Національна поліція

На Рівненщині станом на 7 червня підготували близько 2,5 тисяч місць для можливого розміщення жителів з підтопленої Херсонщини. Про це повідомив начальник ОВА Віталій Коваль. Він додав, що у постраждалий регіон відправлять вилучені мотопомпи.

7 червня відбулось засідання робочої групи з питань допомоги Херсонщині. Начальник ОВА зазначив, що наразі там найбільше потребують мотопомп для відкачування води.

"Такі помпи вилучені й знаходяться на спеціальних майданчиках правоохоронних органів. Спільно з прокуратурою та поліцією області робимо повний моніторинг того, що маємо. Створюємо спеціальну групу для ремонту і приведення в робочий стан цих помп. Відправимо їх від рішення Ради оборони області до Херсонщини", розповів Віталій Коваль.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

На Херсонщині другу добу триває евакуація людей з підтоплених територій. Зокрема, волонтери, військові та рятувальники на човнах та спецмашинах добираються до Корабельного району в Херсоні, який постраждав найбільше.

Станом на 7 червня гребля Каховської ГЕС продовжує руйнуватися і це може спричинити додаткові повені протягом наступних кількох діб, повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У Мінекономіки України заявили, що ціна будівництва нової гідроелектростанції замість підірваної росіянами Каховської ГЕС може коштувати близько 1 млрд доларів.

Під час вивезення людей в безпечні місця, російські військові обстріляли артилерією Херсон. Двоє поліцейських отримали осколкові поранення.

Керівниця пресцентру сил оборони півдня Гуменюк заявила, що підрив греблі Каховської ГЕС — це реакція російської армії на дії Сил оборони. Президент Зеленський сказав, що це не вплине на український контрнаступ.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок