У Новій Каховці вода зупинилась на рівні трьох вулиць від Дніпра

У Новій Каховці вода зупинилась на рівні трьох вулиць від Дніпра

Доповнено
У Новій Каховці вода зупинилась на рівні трьох вулиць від Дніпра
. Херсонщина. Затоплена Нова Каховка Фото: Новокаховська МВА/Telegram

У Новій Каховці, яка розташована за пів кілометра від Каховської ГЕС, вода вже не прибуває. Місто одним з першим відчуло наслідки підриву дамби. Очікують, що звідси вода почне спадати. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко.

За його словами, найбільше постраждали від підтоплення села громади, які розташовані нижче по Дніпру, — Дніпряни, Корсунка та дачні кооперативи. У Новій Каховці затоплені дві вулиці вздовж річки.

"Затоплені проспект Дніпровський, вулиця Історична і частково вода виходить на вулицю Героїв України. Затоплене Робітниче селище, це приватний сектор і район 6-ої школи. Очікуємо відхід води та будемо дивитись, які наслідки", — сказав Володимир Коваленко.

За його словами, станом на вечір 7 червня, найбільше постраждало село Корсунка. Воно за 20 кілометрів вниз по течії Дніпра. Берег там пологий, будинки затоплені.

"Навіть є інформація, що в одному із будинків постраждала жінка, навіть втопилася. Це так кажуть місцеві", — говорить голова ТГ.

Люди в Новій Каховці ще не можуть зайти в свої квартири. Окупаційні війська виставили свою охорону, яка не пропускала їх на проспект Дніпровський. Зараз ніяких дій стосовно викачування води російські війська не ведуть, говорить Коваленко.

В новій Каховці сильно затоплена лінія між берегом і проспектом Дніпровський. Це зона рекреації, база відпочинку, яхт-клуб, парк і зоопарк.

"Місцеві кажуть це Армагедон. Там виривало з корінням дерева, пропливали трупи, які були закопані в районі рибінспекції під час бойових дій. Жахлива картина. Жахливо уявити куди воно прийде і які будуть наслідки", — розповів Володимир Коваленко.

Також міський голова зазначив, що окупаційна влада не організувала евакуацію, люди виїжджали з затоплених районів самотужки. Через затоплення ближніх до річки територій російські війська відступили вглиб міста.

"Це ті, які були в траншеях вздовж річки. Вони відійшли в глибину міста. Вчора на третій вулиці від Дніпра багато їх було і технічних засобів багато звезли, машин. З колишнього інтернатного закладу вони винесли всі побутові прилади", — повідомив голова Новокаховської ТГ.

Раніше начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що теракт російської армії був спрямований проти Сил оборони України і українців, а в цілому спрацював і проти них самих.

Також голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко говорив, що військові РФ практично залишили берегову територію Нової Каховки до підриву ГЕС.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок