Байден відреагував на прорив дамби Каховської ГЕС

Байден відреагував на прорив дамби Каховської ГЕС

Байден відреагував на прорив дамби Каховської ГЕС
. Президент США Джо Байден під час пресконференції в прем’єром Канади Джастіном Трюдо Оттаві, 14 березня 2023 року. Фото: AP

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на прорив дамби Каховської ГЕС на Херсонщині. Він заявив, що США не залишить Україну, повідомляє Голос Америки.

"Ми не залишимо. Ми допоможемо Україні", – так відповів американський гарант на питання журналістки.

Сполучені Штати уважно стежать за ситуацією на Каховській ГЕС, однак станом на зараз не можуть стверджувати, що призвело до руйнування дамби. Про це під час брифінгу 6 червня сказав координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Російська окупаційна армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області. Машинну залу станції повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що у критичній зоні затоплення на правобережжі Херсонщини перебувають близько 16 тисяч людей.

В Енергоатомі повідомили, що підрив окупантами греблі Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції, проте поки що ситуація лишається контрольованою.

"На даний час ситуація на ЗАЕС під контролем, український персонал моніторить усі показники", — зазначили в Енергоатомі.

На початок