Олександр Каніболоцький із Полтавщини завершив благодійний велопробіг: скільки зібрав грошей

Олександр Каніболоцький із Полтавщини завершив благодійний велопробіг: скільки зібрав грошей

Олександр Каніболоцький із Полтавщини завершив благодійний велопробіг: скільки зібрав грошей
. Фото надані О. Каніболоцьким

63-річний житель Опішні, що на Полтавщині, Олександр Каніболоцький проїхав на велосипеді чотири області, щоб зібрати гроші для допомоги військовим. Дорога минула без пригод, розповів Суспільному чоловік.

Олександр Каніболоцький здійснив благодійний велопробіг до Бучі Київської області. Чоловік проїхав 750 кілометрів через Полтавську, Київську, Чернігівську та Сумську області. Подолати дистанцію, говорить, було складно.

"Кілометраж великий. Мабуть, і роки уже. Виникали проблеми: вітер навпроти, сонце пекуче. Зупинявся, здавалося, що сили покидали. Хвилювався, що не дотягну"

Олександр Каніболоцький із Полтавщини завершив благодійний велопробіг
Олександр Каніболоцький із Полтавщини. Фото надані О. Каніболоцьким

У Бучі, згадує Олександр, відвідував місця, де були найбільші бої та поховання.

"Вулиця Вокзальна, яка була завалена ворожою технікою, там уже майже нічого не нагадує про ті події. Деякі будинки бачив, є ще ті, які потрібно відбудовувати, але основне відбудовано. Був я у церкві, біля якої рашисти закопували тіла загиблих. Там огороджено, де трактором виривали траншею, де ховали наших цивільних. Був я на кладовищі, де безіменні могили, де тільки номера. Одна свіжа могила була викопана, мабуть впізнали когось і забрали"

За словами Олександра Каніболоцького, під час пробігу відхилявся від маршруту.

"Відхилився я від Гребінки. По карті показує одне, а коли я приїхав у Лубни, і почав розпитувати, як мені потрапити у Гребінку, мені по-іншому розказали, мені б довелося повертатися. Я не поїхав туди".

За словами чоловіка, про ночівлю на маршруті із громадами домовлявся завчасно. Здебільшого приймали добре, лише у Прилуках Чернігівської області, каже, проігнорували прохання про місце для ночівлі. За словами Олександра Каніболоцького, дорогою велосипед не ламався, підкачував лише камери. Проте після поїздки велосипед потрібно ремонтувати.

Олександр Каніболоцький із Полтавщини завершив благодійний велопробіг
Олександр Каніболоцький. Фото надані О. Каніболоцьким

Під час пробігу чоловік збирав гроші на свою картку, щоб допомогти військовим. Загалом зібрав 21 тисячу 88 гривень.

"Я написав, що продовжуємо збір на 10 днів. Можливо, ще щось зберу. Я не хочу, щоб ці гроші «висіли» на картці. Будемо вирішувати. Можливо, десь комусь перерахувати, додати цю суму до якоїсь, щоб придбати щось".

У майбутньому планує організувати групові велопробіги на короткі дистанції.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок