У Херсоні триває евакуація людей з зон підтоплення

У Херсоні триває евакуація людей з зон підтоплення

У Херсоні триває евакуація людей з зон підтоплення
. Херсон. Люди чекають на евакуаційний потяг у залі залізничного вокзалу, 6 червня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

З мікрорайону Корабел у Херсоні та інших населених пунктів області, які потерпають від підтоплення, вже вивезли понад 800 людей. Про це повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков у ефірі марафону "Єдині новини".

За його словами, на деокупованій частині області організовані шість тимчасових місць перебування для тих жителів, які не хочуть виїжджати до інших міст.

"У Херсоні три таких шелтери. Також працюють близько 50 автобусів, які постійно курсують по Херсону та тих населених пунктах, які підлягають евакуації. Перш за все працюємо з родинами з дітьми. Люди отримують усю інформацію про автобуси від голів селищних рад, ОСББ", — сказав Толоконніков.

Також керівник пресофісу повідомив, що влада не публікує інформацію про місця збору через загрозу обстрілів з боку військ РФ. Її оприлюднюють у місцевих чатах. Наразі відомо про підтоплення кількох громад області і відсутність води через падіння рівня в інших.

"Підтоплена Милівська громада - мости ще проїзні, але вода піднялась на три метри. У Тягинці підтоплені 20 будинків, звідти вже евакуювали шестеро людей. А в Нововоронцовській громаді навпаки - люди можуть залишитися без води, тому що дуже впав рівень, на півтора метра, тому вже організовуємо туди підвіз води", — повідомив керівник пресофісу ОВА.

Крім цього, він сказав, що вода підійматиметься ще протягом 24 годин, після чого почне спадати.

Що відомо про підрив російськими військами Каховської ГЕС

Російська окупаційна армія вночі підірвала Каховську ГЕС гідроелектростанцію в Херсонській області. Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". Масштаби руйнувань уточнюються.

Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає, повідомили в Укргідроенерго.

Укрзалізниця допомагає з евакуацією жителів Херсона та прилеглих сіл. Перший евакуаційний поїзд відправиться з Херсона о 12:00.

За даними правоохоронців, станом на 12:30 із зон підтоплення на Херсонщині евакуювали 885 людей, повідомила у Telegram Національна поліція України. Всього розгорнуті у Херсоні чотири евакуаційних пункти.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок