Пораненому бійцю з Рівненщини влаштували зустріч із цуценям, яке він виходив на передовій

Пораненому бійцю з Рівненщини влаштували зустріч із цуценям, яке він виходив на передовій

Пораненому бійцю з Рівненщини влаштували зустріч із цуценям, яке він виходив на передовій
. Фото: Facebook Микола Панчук

На Рівненщину привезли собаку Біма — улюбленця пораненого бійця з Рівненського району Сергія Поліщука. Історію їхньої зустрічі після розлуки та транспортування на малу батьківщину Сергія у Facebook розповів голова Гощанської громади Микола Панчук.

Сергій Поліщук підібрав цуценя, яке потім супроводжувало його на найгарячіших точках фронту. Але через 9 місяців командир кулеметників отримав важкі поранення, а пес лишився на передовій.

Гощанська громада доставила допомогу землякам, які воюють на сході України. Дорогою назад вдалося влаштувати сюрприз жителю села Мнишин Бабинської громади Сергію Поліщуку, який після поранення перебуває в лікарні, повідомив Микола Панчук.

"Пам’ятаєте історію про Хатіко? Наш сюрприз для Сергія також пов'язаний з чотирилапим другом по кличці Бім, або як називає його сам Сергій — Бімохою. Це насправді неймовірна історія дружби і вірності серед численних історій війни", — написав очільник Гощанської громади.

Він уточнив, що старший сержант, командир відділення кулеметного взводу 14 окремого стрілецького батальйону "Полісся" Сергій Поліщук зустрів безпородне цуценя 9 місяців тому поблизу Конотопа.

"Волонтери, які рятували тварин, неохоче віддали його Сергієві. Цуценя було кволим, потребувало лікування. Сергій пообіцяв вилікувати і дбати про нього. Слова дотримав. Упродовж цих місяців Бім завжди був поруч зі своїм господарем. Бахмут, Торецьк, Іванківське, Оріхово-Василівка… Рятуючи командира БМП під час наступальної операції поблизу Оріхово-Василівки, Сергій дістав важкі поранення. Переломи обох рук, посічені осколками ноги і спина", — написав Микола Панчук.

Бім чекатиме господаря вдома: як військовий з Рівненщини виходив кволе цуценя
Фото: Facebook Микола Панчук

11 травня Сергій Поліщук потрапив у лікарню, а Бім залишався на позиції з побратимами командира. Пес постійно шукав свого господаря, зустрічав кожну машину, відмовлявся від їжі та води.

"Сергій просив хлопців якимось чином відправити Біма в Рівне, до своєї родини. І нам вдалося виконати його прохання, але перед тим ще й організувати зустріч Сергія з Бімохою. І це було неймовірно. Бім житиме в Рівному. Про нього дбатимуть доньки Сергія, дружина і теща", — ділиться голова громади.

Він уточнив, що після одужання Сергій планує повернутися до побратимів і далі застосовувати свій бойовий досвід:

"А він у нього чималий. Ще в 2015-16 роках мені доводилось зустрічатися з Сергієм Поліщуком також у районі Бахмута під час проведення АТО. Через шість років він знову повернувся туди. Сподіваюсь, знаючи, що Бім уже в безпечному місці, Сергій скоріше піде на поправку, одужає".

Бім чекатиме господаря вдома: як військовий з Рівненщини виходив кволе цуценя
Фото: Facebook Микола Панчук

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок