Пошкоджені будинки. Російські війська завдали ударів по громадах Миколаївщини

Пошкоджені будинки. Російські війська завдали ударів по громадах Миколаївщини

Пошкоджені будинки. Російські війська завдали ударів по громадах Миколаївщини
Зруйнована будівля внаслідок обстрілів. Очаків, 25 травня 2023 року. Фото: ГУ ДСНС/Facebook

Армія РФ 25 травня п’ять разів завдала артилерійських обстрілів по місту Очаків. Обстріляла акваторію Очаківської, Куцурубської громад. Зафіксовані обстріли Первомайської громади. Загиблих і травмованих немає. На Миколаївщині 26 травня сили протиповітряної оборони знищили два ударних БПЛА «Shahed-131/136».

Про це повідомляє Миколаївська обласна військова адміністрація.

Артилерійські обстріли міста Очаків Очаківської громади Миколаївського району відбулися 25 травня о 10:09, 12:59, 13:07, 13:26, 13:50. Внаслідок влучань сталося займання триповерхового житлового будинку, господарчих споруд, пошкоджені житлові будинки та комунікації до них. Загиблих і травмованих немає.

О 20:03 25 травня та о 05:00 26 травня росіяни вдарили з артилерійської зброї по акваторії Очаківської громади. Травмованих немає.

Також 25 травня російські військові о 14:09 завдали артилерійських ударів по населеному пункту Куцурубської громади. Боєприпаси влучили по відкритій території. Травмованих немає.

В ніч проти 26 травня о 01:00 обстріли зафіксовані за межами населеного пункту Первомайської громади. Руйнувань і травмованих серед людей немає.

За інформацією оперативного командування "Південь", 26 травня сили протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили два ударних БпЛА "Shahed-131/136".

За інформацією районних військових адміністрацій, у місті Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч минули без обстрілів.

Що відомо про атаки "Шахедами" по Миколаївщині

  • Дрон-камікадзе — баражуючий боєприпас. Він призначений для ураження цілей на дальній відстані. Наводиться дрон на стаціонарну ціль за супутниковими координатами. Запускається з пускової платформи, має двигун, за допомогою якого набирає швидкість та висоту. Ціль вражає боєголовка в носовій частині дрона.
  • Вперше на Миколаївщині іранський дрон-камікадзе "Shahed-136" російська армія застосувала 20 вересня, завдавши удару по прибережній зоні Очакова.
  • В ніч проти 25 травня російські війська атакували Україну 36 "Шахедами". Три з них були збиті над Миколаївщиною.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок