Російські військові завдали 64 удари по Херсонщині: двоє загиблих, троє поранених

Російські військові завдали 64 удари по Херсонщині: двоє загиблих, троє поранених

Доповнено
Російські військові завдали 64 удари по Херсонщині: двоє загиблих, троє поранених
. Херсонщина, Кізомис, зруйнований авіабомбами РФ будинок, 12 травня 2023 р. Фото: Херсонська ОВА/Telegram

Упродовж 23 травня армія РФ 64 рази била по правобережній частині Херсонської області. Випустили 271 снаряд з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню "Град", танків та безпілотників. Про це в Telegram повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За даними ОВА, по Херсону військові РФ били 11 разів, застосували 147 снарядів.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, об’єкти соціальної інфраструктури в Бериславському районі. Через російську агресію дві людини загинули, ще троє дістали поранення", — йдеться в повідомленні.

За повідомленням Херсонської МВА минулої доби військові РФ атакували Херсон 16 разів. По житлових кварталах міста випустили 64 снаряди. Через обстріли в Антонівці пошкоджені будинки та газогін, спалахнули пожежі, розповіла речниця ДСНС у області Оксана Ульянова.

"Через ворожі прильоти пожежі виникли на території чотирьох приватних домоволодінь. Горіло два житлові будинки та дві господарчі споруди. Вогнеборці до ранку гасили пожежі. Всього до ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучалось 8 одиниць техніки та 36 рятувальників", — повідомила речниця.

Також військові РФ обстріляли декілька населених пунктів у Бериславському районі. За словами начальника районної ВА Володимира Ліьвінова, у самому Бериславі влучили на територію міського кладовища.

"За останню добу під ворожим вогнем опинилися дві територіальні громади. Пошкоджені були житлові будинки, господарчі споруди жителів. Також пошкоджень зазнали адміністративна будівля та заклад освіти. На жаль, у селі Львове Бериславського району одна людина загинула та одна отримала поранення", - розповів Суспільному Літвінов.

Що відомо про обстріли Херсонщини 23 травня

За даними Генштабу ЗСУ, упродовж 23 травня російські військові били з артилерії по Золотій Балці, Веселому, Козацькому, Львовому, Антонівці, Кізомису, Станіславу та Херсону.

Зранку 23 травня російська армія обстріляла Кізомис, Станіслав та Берислав. Пообіді з міномета вдарила по Козацькому, загинула 62-річна жінка. Також військові РФ обстріляли село Михайлівка. Зруйновані сільська рада та школа.

Російські війська обстріляли з мінометів селище Львове Бериславського району. Загинув чоловік. Ще одна людина поранена та госпіталізована. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

23 травня російські військові обстріляли бригаду енергетиків, яка виїхала на ремонт високовольтної лінії у Білозерській громаді. Поранених немає. Через обстріли у попередні дні у Кізомисі, Велетенському, Першотравневому та Розливі немає електрики і води.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок