Сили оборони просунулись у районі Бахмута ще на 200-400 метрів — Череватий

Сили оборони просунулись у районі Бахмута ще на 200-400 метрів — Череватий

Сили оборони просунулись у районі Бахмута ще на 200-400 метрів — Череватий
. Дим здіймається з будівель на аерофотознімку Бахмута, Донецька область, Україна, 26 квітня 2023 року. AP Photo / Libkos

У районі Бахмута Сили оборони протягом доби просунулись ще на 200-400 метрів, а інформація про напівоточення вагнерівців спровокувала ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина на заяву про намір вийти з міста на "відновлення".

Про це в прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Військові РФ намагаються повністю захопити Бахмут, зокрема південно-західну частину, де низку будівель і інших фортифікаційних споруд утримують бійці Сил оборони. На флангах наші підрозділи намагаються тиснути на військових РФ і контратакувати. За цю добу на різних ділянках вдалося пройти від 200 до 400 метрів", – розповів Череватий.

Він також прокоментував слова заступниці міністра оборони Ганни Маляр про те, що ЗСУ взяли Бахмут в напівоточення.

"Це певна наша проекція і наміри, що зробити з військовими РФ. Ці наміри українських сил і провокують Пригожина на "екстравагантні заяви" і на бажання якомога швидше покинути Бахмут, нібито досягнувши проміжної цілі і "захопивши" місто", — вважає Череватий.

За даними речника, передавши тимчасово захоплені території Бахмута регулярним військам РФ, Пригожин хоче уникнути "подальшої ганьби".

"Сумніваюся в тому, чи буде у вагнерівців взагалі можливість вийти, якщо Пригожин все ж таки на це піде. Чи йде мова про напівоточення Бахмута вже зараз, незабаром буде більше інформації", — зауважив Череватий.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок