"На зв'язок не виходить": голова Луцької райради не повернувся з відрядження з-за кордону

"На зв'язок не виходить": голова Луцької райради не повернувся з відрядження з-за кордону

"На зв'язок не виходить": голова Луцької райради не повернувся з відрядження з-за кордону
Голова Луцької райради Олександр Омельчук. Фото: Луцька районна рада

Станом на 22 травня голова Луцької районної ради Олександр Омельчук не повернувся на офіційне робоче місце після службового відрядження у Словаччину та не виходить на зв'язок, – розповів Суспільному телефоном керуючий справами райради Андрій Лев.

Чи повернувся Олександр Омельчук до України – невідомо. "До вівторка він ще був у відрядженні. 17 травня його не було на робочому місці і немає по даний час. Ми не знаємо де він – він на зв'язок не виходить", – сказав Андрій Лев.

Голова райради склав повноваження

Зі слів керуючого справами, 17 травня Луцька районна рада поштою отримала від Олександра Омельчука заяву в оригіналі про складання повноважень голови і припинення повноважень депутата ради.

"Почали процедуру скликання й проведення позачергової сесія. Закон і регламент каже, що до двох тижнів маємо скликати. Є ще нюанс, що заступник голови (Сергій Сівак – ред.) мобілізований, в армії, тому зараз є колізія", – зазначив Андрій Лев.

Посадовець додав, що на позачерговій сесії депутати переобиратимуть нового голову та голосуватимуть за припинення повноважень депутата Олександра Омельчука.

Ми не правоохоронні органи, щоб ініціювати звірку чи перевірку. На сесії будуть дані оцінки, переголосують і мабуть, історія Омельчука, як голови та депутата, на цьому буде закінчена. Ми навіть згідно з законом не маємо права перевіряти чи ініціювати, де він і що він", – додав Андрій Лев.

Суспільне звернулося за коментарем до Олександра Омельчука щодо написаної заяви та відрядження за кордон. На телефонні дзвінки він наразі не відповідає.

Порядок пропуску через держкордон депутатів та держслужбовців

Як розповіла Суспільному речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, осіб, котрі повертаються в Україну з протермінованими документами, пропускають із застосуванням заходів безпеки.

"Якщо у відомчих базах даних відбудеться спрацювання щодо громадянина, відносно нього буде проводитися ряд оперативно-перевірочних заходів", – додала речниця.

На виконання рішення РНБО Кабінет міністрів у січні 2023-го схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. Перетинати межі України можна буде виключно зі службовою метою. СБУ перевірятиме законність рішень усіх органів влади щодо виїзду громадян за кордон.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок