У Луцькій громаді повторно перейменували одну з вулиць

У Луцькій громаді повторно перейменували одну з вулиць

У зв'язку зі зверненням місцевих жителів у Луцькій тергромаді повторно перейменували одну з вулиць в селі Боголюби.

Про це сказано в розпорядженні міського голови від 14 травня 2024 року.

Йдеться про вулицю 40 років Перемоги, яку 26 квітня цього року переназвали на вулицю Холмську. Жителі села з новою назвою не погодилися та 1 травня зареєстрували колективне звернення. У документі зазначили, що жителі Боголюбського старостинського округу запропонували назвати вулицю Центральною.

Міський голова Ігор Поліщук погодив зміни та вніс їх у попереднє розпорядження. Відтак вулиця 40 років Перемоги у Боголюбах із 20 травня матиме назву "вулиця Центральна."

Стенди й вказівники з назвами нових вулиць і провулків буде встановлювати департамент житлово-комунального господарства міської ради.

Що відомо про процес декомунізації на Волині та в Луцьку

Станом на квітень 2022 року, за даними міськради, перейменуванню в Луцьку підлягали понад 100 вулиць. Тоді ж у місті нові назви отримали п'ять перших вулиць.

Станом на січень 2023 року за даними громадської організації "Світанок" 397 вулиць на Волині підлягали перейменуванню у рамках закону про декомунізацію. У Луцькій громаді активісти тоді нарахували 83 назви, які пов'язані із радянським союзом та комуністичним режимом.

Загалом у Волинській області в період із 24 лютого 2022 року до червня 2023 року в рамках закону про декомунізацію демонтували 14 радянських пам'ятників, погрудь, зірок, меморіальних дошок, серпів та молотів. У квітні 2024 року в Ковелі комунальники демонтували пам'ятник на честь радянських артилеристів, який не належить до нерухомих пам’яток України чи об’єктів культурної спадщини.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок