Українські воїни просунулися на пів кілометра Бахмутському напрямку — Череватий

Українські воїни просунулися на пів кілометра Бахмутському напрямку — Череватий

Українські воїни просунулися на пів кілометра Бахмутському напрямку — Череватий
. Українська військовослужбовиця поблизу Бахмута, 12 травня 2023 року. Фото: AP /Libkos

Сили оборони просунулися до 500 метрів на Бахмутському напрямку за добу.

Про це в ефірі Freedom повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Не маючи великої кількості резервів, не маючи переваги у кількості техніки та особового складу над ворогом, ми б'ємо його. Крім того, що проводимо успішну оборонну операцію, ще й атакуємо на флангах. Не стала виключенням і ця доба — Сили оборони просунулися до 500 метрів, звільняючи українську землю, саме на Бахмутському напрямку", — зазначив Череватий.

Російську станцію РЕБ "Житель", п’ять мінометів, польовий склад з боєприпасами та дрон-камікадзе "Ланцет" за добу знищили українські військові на Лиманському та Куп’янському напрямках", сказав Череватий.

Спікер розповів, що російські війська завдали 575 ударів артилерією та 11 з авіації завдали по позиціях українських військових та населених пунктах на Лиманському та Куп’янському напрямках.У дев'яти боях загинули 52 російські солдати, 101 поранено.

За словами Череватого, 456 разів війська РФ обстріляли із різних типів артилерії та РСЗВ українські позиції на Бахмутському напрямку, було 12 авіанальотів. У 25 боях загинули 107 військових РФ, 153 отримали поранення. Знищені одна БМП, бойова машина десанту, шість гармат Д-30, дві станції РЕБ та два БПЛА "Орлан-10" й один "ZALA", а також чотири дрони-камікадзе типу "Ланцет".

Він зазначив, що на цьому напрямку воюють підрозділи повітряно-десантних військ.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок