Чи вплинуть заморозки на урожай Хмельниччини

Чи вплинуть заморозки на урожай Хмельниччини

Чи вплинуть заморозки на урожай Хмельниччини
. Фото: Суспільне Полтава

63% від запланованих в області під ранні ярі сільськогосподарські культури площ засіяні. Про це Суспільному Хмельницький розповів начальник управління агропромислового розвитку ОВА Олег Омелянюк.

За його словами, сівба продовжується, бо цього року аграрії на півтори тисячі гектарів збільшили площі під ярими культурами, і вони становлять 880 тисяч гектарів, і цього, каже, цілком достатньо, щоб забезпечити продовольством не тільки Хмельницьку область.

"Завершили сівбу цукрового буряка — 24 тисячі гектарів, завершили сівбу соняшника — 220 тисяч гектарів. На сьогодні продовжуємо посів кукурудзи й сої. Кукурудзи буде в межах 215 тисяч, сої — 190 тисяч. Плануємо ці культури посіяти до кінця травня і в червні засіяти гречку. Я думаю, що Хмельниччина буде з хлібом і допоможе ще Україні", — розповів Олег Омелянюк.

Нічні заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі на стан посівів не вплинули. Чого не скажеш про фруктові сади, каже Олег Омелянюк.

"Не сказав би, що дуже впливає, але пригальмовує роботу аграріїв, тому що хочуть посіяти в прогрітий ґрунт. Але ті культури, які були посіяні раніше, вони вже відвегетували, відцвіли, і їм вже не шкодить, а те, що засіяли й ще не зійшло, воно їм ще не шкодить. Озимої пшениці в нас посіяно 220 тисяч гектарів, з них 200 тисяч гектарів пшениці, я б сказав, в доброму стані. Тих, хто займається садами, особливо кісточкові — це вишні, черешні, абрикоси може десь там прихопити, підморозити", — розповів Олег Омелянюк.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок