Остаточний план контрнаступу ще не затверджений — Данілов

Остаточний план контрнаступу ще не затверджений — Данілов

Остаточний план контрнаступу ще не затверджений — Данілов
Екссекретар РНБО Олексій Данілов. УНІАН

Остаточний план контрнаступу Сил оборони України ще не затверджений. У військового керівництва є кілька варіантів, і всі вони в роботі.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я не використовую слова контрнаступ. Тривають військові дії. Наші військові знають що, де їм робити, в який час. В кабінеті верховного головнокомандувача, президента нашої країни, буде ухвалюватися рішення стосовно термінів і напрямків", — сказав Данілов.

Він додав, що відповідні рішення будуть ухвалюватися залежно від обставин.

Що відомо про підготовку українського контрнаступу

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю американському телеканалу Fox News 14 квітня заявив, що українська влада нині сконцентрована на підготовці контрнаступу для звільнення своїх територій від російських загарбників.

12 квітня глава українського уряду повідомив, що під час його візиту до США Шмигаль і міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі обговорили нагальні потреби України для успішного проведення контрнаступальної операції.

18 квітня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна почне контрнаступ проти російських військ, коли буде готова: "Якщо ми не будемо готові, то ніхто не буде починати (контрнаступ — ред.) непідготовленим"

Раніше Буданов заявив, що підготовка до контрнаступу України "йде за графіком". Він не став розкривати деталі, однак порадив не слухати "весь той шлак, який зараз несеться інтернетом".

На початок