Очікування від контрнаступу дещо "перегріті" — Резніков

Очікування від контрнаступу дещо "перегріті" — Резніков

ЗМІ
Міністр оборони України Олексій Резніков
. Міністр оборони України Олексій Резніков під час пресконференції, у Києві, 5 лютого 2023 р. Фото Ратинський В'ячеслав/УНІАН

Очікування від контрнаступу України у суспільстві дещо “перегріті”. Це відзначив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Відповідаючи на запитання, хто їх більше “гріє”: українське суспільство, політикум чи Захід, Резніков сказав, що і ті, і ті.

“Це точно перегріто, усі хочуть чергової перемоги. Раніше не вірили у перемогу. Раніше хотіли, щоби Україна вижила хоч якось мінімально, щоб хоч якась частина України збереглася”, — сказав міністр.

А коли ЗСУ показали успіхи, всі почали вірити у перемогу — після Зміїного, після Київщини, Чернігівщини та Сумщини, після Харківщини, Херсона. Всі хочуть наступної перемоги, додав Резніков. За його словами, це нормально, це емоції — очікування на успіх.

“Тому ми погоджуємо з Генштабом і Ганна Маляр потім каже: "Хлопці, не завищуйте власні очікування, щоб потім не було розчарування. Потім засмутитеся. Не все так просто, це війна. І мало того, ми вам точно не скажемо, коли, як і де", — пояснив міністр.

Коментуючи сам контрнаступ, Резніков пояснив, що сенс військової операції полягає у тому, що ніхто не повинен знати, що вона почалася.

“Я дуже сподіваюся, що це станеться несподівано і для вас теж. Тому що в цьому є сенс військової операції — ніхто не повинен знати, що вона почалася. Чим довше не знатиме ворог, тим більше ймовірності, що вона пройде успішно”, — розповів Резніков.

На уточнююче запитання, чи стане з новинних зведень зрозуміло, що це вже той самий контрнаступ, міністр відповів: “Звичайно. Зараз завдяки різним ресурсам, наприклад Deep State, які займаються OSINT, вже нічого не приховати. Плюс наші хлопці соціально та медійно активні. Залітаючи до чергового звільненого села, вони одразу роблять селфі, короткі стрими. І всі все розуміють”.

Яка ситуація на фронті на війні в Україні

Основні зусилля війська РФ зосереджують на веденні наступів на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділи Сил оборони України протягом минулої доби відбили 54 атаки на цих ділянках фронту. Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар’їнку. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 27 квітня.

Минулої доби війська РФ завдали 7 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та критичній інфраструктурі населених пунктів.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також

США оцінили перспективи контрнаступу України, Росія обстріляла Миколаїв та Херсон. 428 день війни. Онлайн

Генерал США: Сили оборони України перебувають "у хорошій позиції" для контрнаступу

Україна зараз концентрується на підготовці контрнаступу — Шмигаль

На початок