5 головних новин 9 травня

5 головних новин 9 травня

Інсталяція Варшава злочини Росії меморіал радянським воїнам
Інсталяція, що представляє російські злочини в Україні. Вона перегородила шлях послу Росії в Польщі та завадила йому покласти вінок до варшавського меморіалу радянським воїнам, Варшава, Польща, 9 травня 2023. AP Photo/Czarek Sokolowski

Нічний ракетний обстріл України (майже все збили), нова допомога на 1,2 млрд доларів від США, Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. Суспільне зібрало 5 головних новин дня дуже коротко, аби ви лишались в курсі подій навіть за слабкого сигналу інтернету.

  1. У ніч проти 9 травня Росія у дві хвилі атакувала Україну крилатими ракетами. На Київщині ППО знищили 15 російських ракет, влучань немає. Загалом війська РФ випустили 25 ракет. 23 з них знищили сили ППО.
  2. США виділяють Україні нову військову допомогу на 1,2 млрд доларів: системи ППО, боєприпаси для боротьби з БПЛА, снаряди 155 мм та інше.
  3. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. Основні заяви: ЄС забезпечує Україну боєприпасами трьома шляхами, працює над 11 пакетом санкцій щодо Росії та планує підтримку України після 2023 року.
  4. Британія готується передати Україні далекобійні ракети — WP.
  5. Європарламент підтримав безмитну торгівлю сільгосппродукцією з Україною ще на рік.

Якщо у вас поганий Інтернет-звязок, читайте полегшену версію сайту новин Суспільного.

Підпишіться на наш телеграм.

Усі останні новини про війну читайте тут. А про відновлення зв'язку та електрики — тут.

Головні новини з регіонів — тут.

На початок