Посвідчення водія для людини з інвалідністю: як отримати на Херсонщині

Посвідчення водія для людини з інвалідністю: як отримати на Херсонщині

Ексклюзивно
Посвідчення водія для людини з інвалідністю: як отримати на Херсонщині
. Херсон, люди чекають на оформлення посвідчення водія, 9 травня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

Херсонська спортсменка, членкиня національної паралімпійської збірної з легкої атлетики Яна Лебедєва мріє отримати водійське посвідчення. Зробити це в Херсоні поки що неможливо, адже наразі через підвищену небезпеку прийом практичних іспитів на Херсонщині не ведеться.

Яна Лебедєва на власній машині поки що їздить тільки на автодромі. Паралімпійка готова скласти і теоретичну, і практичну частини, але поки не може цього зробити у Херсоні через відсутність у місцевих автошколах спеціально обладнаного автомобіля для людей з інвалідністю.

"Складнощі в тому, що раніше людині з інвалідністю, щоб отримати права треба було їхати і навчатися в іншу область на 4-6 місяців. Це було складно і для людини з інвалідністю це є великою проблемою", — розповіла жінка.

На Херсонщині люди з інвалідністю не можуть отримати водійське посвідчення
Фото: Суспільне Херсон

За словами директора однієї з херсонських автошкіл Геннадія Шапіріна, на сьогодні, в Херсоні і області немає спеціальних автомобілів для того, щоб людина з інвалідністю могла скласти іспит на отримання посвідчення водія. Це питання повинно вирішуватися на рівні держави.

"Якби на рівні держави якимось чином, зробили якісь осередки, наприклад в Одесі, де весь південь Миколаївська, Одеська. Запорізька та Херсонська область могли б взяти автомобіль напрокат", — каже Геннадій Шапірін.

Заступник начальника регіонального сервісного центру МВС Херсонської області Микола Іщенко говорить, що люди з інвалідністю зараз можуть складати теоретичну частину водійського іспиту, а практичну — пізніше, коли в місті з'являться спеціальні автомобілі. Власний транспорт, за його словами, не підходить.

Херсонські автошколи займатимуться переобладнанням кількох автомобілів для навчання людей з інвалідністю.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок