На Полтавщині готуються до Сорочинського ярмарку

На Полтавщині готуються до Сорочинського ярмарку

На Полтавщині готуються до Сорочинського ярмарку
. Суспільне Полтава

У селі Великі Сорочинці на Миргородщині розпочали підготовку до ярмарку. Готують територію та реєструють учасників. Цьогоріч навіть через пандемію гуляння вирішили не скасовувати. Сорочинський ярмарок мають влаштувати у серпні, але із дотриманням карантинних вимог.

На 16 гектарах поля на Миргородщині почали підготовку до Сорочинського ярмарку. Зо два тижні тут лагодять будівлі та прибирають – за зачиненими воротами. По всій площі скошують траву та поливають квіти.

"Підготовкою займаються місцеві люди, які проживають на території нашої громади. Приходять, працюють, заробляють якісь гроші для своєї сім’ї", − розповів начальник охорони Сорочинського ярмарку Михайло Дерев’янко.

Територія Сорочинського ярмарку
Територія Сорочинського ярмарку. Суспільне Полтава

Розпочали і реєструвати учасників на ярмарок.

"Минулого року у нас було понад 2 тисячі учасників (продавців – ред.) та понад 3 тисячі мистецьких колективів самодіяльних. Але цього року ніяких прогнозів складати не можна, рік цей особливий, ніхто не чекав подій, які відбуваються в Україні і світі", − розповідає заступниця директора Сорочинського ярмарку Ольга Олешко.

До ярмаркування долучаються і місцеві жителі. Цьогоріч гулянь чекають не всі.

"Ходимо і дітей приводили. Але краще, щоб цього року його не було. Це моя думка така. Менше було б хвороби, то б хай. А так, щоб не заносили цей коронавірус, навіщо він потрібен", − розповідає місцевий житель Дмитро Волошин.

Територія Сорочинського ярмарку
Територія Сорочинського ярмарку. Суспільне Полтава

"Ми згодні, щоб були концерти, співали щоб наші та не наші країни. Коронавірус ми не признаємо, він вже давно був. Ми у Бога віруючі, він нас спасає", − розповідають місцеві жительки Любов та Валентина Юшко.

"Західна Україна приїде вся сюди. Це великий ризик. Тут люди постраждають. Хоча я теж хотів поїхати, проте, думаю, зараз варто почекати", − каже місцевий житель Петро Кусля.

Організатори ж говорять: будуть дотримуватися усіх карантинних вимог Уряду.

"Людям потрібно пояснювати, що ніякої небезпеки немає. І тому, якщо у селі Великі Сорочинці відбудуться або ж збори мешканців, або відкрита сесія сільської ради, ми обов’язково завітаємо на цей захід", − каже заступниця директора Сорочинського ярмарку Ольга Олешко.

Територія Сорочинського ярмарку
Територія Сорочинського ярмарку. Суспільне Полтава

Дозвіл на проведення ярмарку надала обласна адміністрація. На території буде температурний скринінг і масковий режим.

"Якщо у людини буде підтверджена або висока температура, або інші симптоми, які будуть говорити, що це потенційно хворий то дійсно там буде організований медичний пункт, який вже за допомогою ПЛР-тестів підтвердить, або спростує з чим пов’язана ця хвороба", − розповідає радник голови Полтавської ОДА Олександр Костенко.

Сорочинський ярмарок на Полтавщині цьогоріч має відбутися із 18 до 23 серпня.

Повне відео

На початок