"Готовий відповідати". Зеленський зізнався НАЗК у порушенні законодавства

"Готовий відповідати". Зеленський зізнався НАЗК у порушенні законодавства

"Готовий відповідати". Зеленський зізнався НАЗК у порушенні законодавства
. https://www.president.gov.ua/

Президент Володимир Зеленський проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Як ідеться в Telegram-каналі Офісу президента у 2019 році родина Зеленського отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму у 5,1 млн грн та витратила на придбання ОВДП 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

"Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення", — йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, Зеленський готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

Суспільному у НАЗК заявили, що отримали повідомлення Зеленського і готують свою позицію, яка має бути оприлюднена 7 липня. Додаткові подробиці в агентстві повідомити відмовилися.

Читайте також: "Почнемо з президентів". Як НАЗК моніторитиме спосіб життя топ-чиновників"

Що відомо

  • 6 липня Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що розпочинає застосовувати моніторинг способу життя.
  • Під час моніторингу способу життя НАЗК перевірятиме: користування об’єктами, які не вказані в декларації; відомості щодо отриманих подарунків; придбання об’єктів, вартість яких перевищує задекларовані активи.
  • У НАЗК додали, що моніторинг здійснюватимуть на підставі журналістських розслідувань, інших повідомлень у медіа, інформації від громадян, організацій та з інших відкритих джерел.
  • Зеленському загрожував штраф від 17 до 34 тисяч гривень за те, що він пив каву у кав'ярні в Хмельницькому і, за його словами, він готовий був його заплатити.
  • 18 червня в Хмельницькому суді поскаржилися, що не отримали реакції президента на повістку до суду.
  • Хмельницький міськрайонний суд призупинив розгляд адміністративного провадження про порушення карантину президентом Володимиром Зеленським.
На початок