Суд у Хмельницькому призупинив розгляд справи про штраф Зеленському за каву

Суд у Хмельницькому призупинив розгляд справи про штраф Зеленському за каву

Суд у Хмельницькому призупинив розгляд справи про штраф Зеленському за каву
. Офіс президента

Хмельницький міськрайонний суд призупинив розгляд адміністративного провадження про порушення карантину президентом Володимиром Зеленським. Місцевий суддя звернувся до Верховного суду за роз’ясненнями.

Суддя Андрій Місінкевич, який розглядає цю адмінсправу у своїй постанові зазначив, що в діях Володимира Зеленського вбачається адміністративне порушення. Про це повідомляє кореспондент Суспільного з залу суду.

Але, оскільки на президента, під час виконання своїх обов’язків, розповсюджується дія Конституції та законів щодо недоторканності, то суддя вирішив звернутися за додатковими роз’ясненнями до пленуму Верховного суду України. Лише після отриманих роз’яснень буде прийняте відповідне рішення.

Представників від Володимира Зеленського, як і його самого на суді не було. За словами судді Андрія Місінкевича, який вів судове засідання, жодних клопотань від сторони Володимира Зеленського про перенесення розгляду справи до суду не надходило. Тому справу розглядали без нього.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський під час візиту на Хмельниччину 3 червня випив каву в одній з кав'ярень в той час, коли закладам було заборонено приймати відвідувачів в приміщені. Разом із ним кавували і інші посадовці з Офісу Президента, головний санітарний лікар та місцеві чиновники – голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Адмінпротокол про порушення правил карантину передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Точну суму штрафу має встановити суд.
  • Поліція склала протоколи на Володимира Зеленського, Андрія Єрмака, Віктора Ляшка та власника кафе, де вони пили каву.
  • 18 червня в Хмельницькому суді поскаржилися, що не отримали реакції президента на повістку до суду.
  • Мер Хмельницького Олександр Симчишин розповів, що вже не пам’ятає, хто запропонував випити кави, але всі були в масках. Він зазначив, що не поанує оскаржувати судове рішення.
На початок