Незаконно забудував території природно-заповідного фонду. Громаді Києва завдано збитків на майже 400 тис. гривень

Незаконно забудував території природно-заповідного фонду. Громаді Києва завдано збитків на майже 400 тис. гривень

Незаконно забудував території природно-заповідного фонду. Громаді Києва завдано збитків на майже 400 тис. гривень
. Незаконна забудова території острову Долобецький У Києві Фото: ГУ Нацполіції у Києві

Підробивши документи, чиновник побудував на території острову Долобецький будівлю. Таким чином він зайняв родючий ґрунт з території регіонального ландшафтного парку та спричинив збитки громаді у розмірі майже 400 000 гривень. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції Києва.

Правоохоронці підозрюють 37-річного уродженця Сумської області, директора приватного товариства. Чоловік на підставі укладеного договору брав участь у спільному інвестуванні та соціально-економічній співпраці щодо облаштування території пляжу "Венеція" та прилеглої території острова ДолобецькийОстрів у заплаві Дніпра, розташований навпроти центральної частини Києва, омивається водами Чортория з заходу, Русанівської протоки зі сходу та Венеційської протоки з півдня. Разом із Венеційським островом входить до складу парку "Гідропарк".

"Умовами цього договору не передбачалося здійснення будь-якого капітального будівництва на острові, адже його територія відноситься до регіонально-ландшафтного парку "Дніпровські острови"Регіональний ландшафтний парк, розташований на території Деснянського, Дніпровського, Голосіївського, Печерського та Оболонського районів Києва. Заснований 23 грудня 2004 року. Площа — 1 214,99 га. та є об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення",— йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що, порушуючи умови договору, чоловік за допомоги найманих працівників побудував на острові нову будівлю і таким чином зайняв родючий шар ґрунту.

За ч. 1 ст. 252Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду, ч. 2 ст. 364-1 Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, ч. 3, 4 ст. 358Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів , ч. 2 ст. 28Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі.

Що відомо про повернення земельних ділянок у власність громад у Києві

Територіальній громаді Києва повернули незаконно відчужену адміністративну будівлю вартістю понад 159 млн гривень. Приміщення знаходиться на проспекті Павла Тичини.

Київська міська прокуратура відстояла у касаційному суді право киян на земельну ділянку прибережної захисної смуги річки Дніпро, що розташовується у Гідропарку на пляжі "Золотий" на острові Венеціанський.

Господарський суд Києва розірвав договір оренди та зобов’язав товариство повернути місту земельну ділянку на Оболоні площею понад пів гектара та вартістю 24 мільйони гривень.

Територіальній громаді столиці повернули земельну ділянку площею 1,13 га вартістю понад 110 млн грн, що розташована на проспекті Соборності у Дніпровському районі міста Києва.

Прокуратура у судовому порядку повернула столичній громаді земельну ділянку у Дарницькому районі вартістю понад 208 млн гривень. Одна з приватних фірм отримала землю в оренду площею понад 4 га на вул. Ревуцького. Планували побудувати багаторівневий паркінг, але використовували ділянку як платну автостоянку.

Читайте також

Землі пам'ятки археології Великого Ходосівського городища повернули із приватної власності

Зелені зони замість МАФів: у КМДА розповіли, як поліпшуватимуть благоустрій столиці

433 день повномасштабної війни Росії проти України. Текстовий онлайн

На початок