Внаслідок обстрілів РФ у Херсоні знеструмлено понад 11 тисяч абонентів та понад сім тисяч — в області — Міненерго

Внаслідок обстрілів РФ у Херсоні знеструмлено понад 11 тисяч абонентів та понад сім тисяч — в області — Міненерго

Внаслідок обстрілів РФ у Херсоні знеструмлено понад 11 тисяч абонентів та понад сім тисяч — в області — Міненерго
. Фото: pexels

Станом на 1 травня внаслідок обстрілів російських військових є значні пошкодження мережевої інфраструктури Херсонщини. Знеструмлено понад 11 тисяч абонентів у Херсоні та 7, 1 тисячі на території області.

Про це у Facebook повідомило Міненерго.

У дописі йдеться, що ввечері 30 квітня та в ніч на 1 травня армія РФ завдала чергового масованого удару по Україні. Пошкоджень об’єктів, що генерують електроенергію, не зафіксовано. Однак на Херсонщині є суттєві пошкодження розподільних мереж. Повне усунення наслідків триватиме кілька діб.

"Енергетична інфраструктура щоденно під обстрілами військових РФ у різних областях країни. Але енергетики намагаються повернути світло людям якомога швидше, часто ризикуючи власним життям та здоров’ям", — зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Що відомо

  • Впродовж доби 30 квітня армія РФ завдала 39 ударів по правобережній Херсонщині. Випустила 163 снаряди з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню "Град", безпілотників та авіації.
  • На Херсонському напрямку російські війська обороняються та обстрілюють населені пункти області. Минулої доби під обстріл потрапив Херсон, також армія РФ завдала авіаційного удару по Кізомису.
  • Херсонська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілів Одрадокам'янки та Білозерки російськими військовими, внаслідок яких загинула жінка та поранений чоловік. Також в населених пунктах пошкоджені будинки та господарські споруди.
  • З Кізомиса Білозерської громади, який постійно обстрілює армія РФ, евакуювали всіх дітей. Останні дві родини з дітьми доправили у безпечне місце спільними зусиллями Херсонської ОВА, поліцейських та волонтерів БФ "Добра справа". Їм надали безплатне тимчасове житло та харчування.

Читайте також

Обшукують будинки та перевіряють телефони. На окупованій Херсонщині військові РФ посилили фільтраційні заходи

На Херсонщині окупаційна влада змушує колаборантів публічно відмовлятись від українського громадянства

"Херсонщина. Арт-спротив": у Херсоні презентували збірку спогадів про окупацію, звільнення міста та життя переселенців

Авіаудари по Кізомису, обстріли Одрадокам'янки та Білозерки. 432 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок