Військові РФ за добу завдали 39 ударів по Херсонщині: загинула людина, троє поранених

Військові РФ за добу завдали 39 ударів по Херсонщині: загинула людина, троє поранених

Доповнено
Військові РФ за добу завдали 39 ударів по Херсонщині: загинула людина, троє поранених
. Херсон, люди прибирають біля обстріляного російськими військами будинку, 10 квітня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

Впродовж доби 30 квітня армія РФ завдала 39 ударів по правобережній Херсонщині. Випустила 163 снаряди з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню "Град", безпілотників та авіації.

Про це в Telegram повідомив керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За оперативною інформацією ОВА, військові РФ атакували Херсон 8 разів. Поцілили у будівлю державної установи в середмісті, йдеться в повідомленні.

Через російську агресію одна людина загинула і троє, серед яких одна дитина, дістали поранення, повідомив Прокудін.

Уночі російська армія вдарила по Антонівці. Всього за минулу добу зафіксовані 9 обстрілів Херсонської громади, повідомила в Telegram Херсонська МВА. Двоє поранених.

Є влучання у Херсоні та Придніпровському. Крім цього, російські військові обстріляли дачні ділянки на островах та у береговій частині.

За даними поліції, під час обстрілу російськими військами Бериславського району в Одрадокам’янці у власному будинку загинула 57-річна жінка. У Білозерці тяжкі поранення отримав 39-річний чоловік. У Кізомисі Білозерської громади пошкоджені 19 приватних будинків, магазин, загинув 70-річний чоловік та поранена 43-річна жінка.

В Херсоні російські снаряди пошкодили 23 багатоквартирні будинки, дві адміністративні будівлі, заклад охорони здоров’я та три заклади освіти, два дитячі садочки, банк, офісні приміщення та кафе. Під час нічної атаки поранений 14-річнй хлопчик та 55-річна жінка.

Що відомо

  • На Херсонському напрямку російські війська обороняються та обстрілюють населені пункти області. Минулої доби під обстріл потрапив Херсон, також армія РФ завдала авіаційного удару по Кізомису.
  • Херсонська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілів Одрадокам'янки та Білозерки російськими військовими, внаслідок яких загинула жінка та поранений чоловік. Також в населених пунктах пошкоджені будинки та господарські споруди.
  • З Кізомиса Білозерської громади, який постійно обстрілює армія РФ, евакуювали всіх дітей. Останні дві родини з дітьми доправили у безпечне місце спільними зусиллями Херсонської ОВА, поліцейських та волонтерів БФ "Добра справа". Їм надали безплатне тимчасове житло та харчування.

Читайте також

Обшукують будинки та перевіряють телефони. На окупованій Херсонщині військові РФ посилили фільтраційні заходи

На Херсонщині окупаційна влада змушує колаборантів публічно відмовлятись від українського громадянства

"Херсонщина. Арт-спротив": у Херсоні презентували збірку спогадів про окупацію, звільнення міста та життя переселенців

Авіаудари по Кізомису, обстріли Одрадокам'янки та Білозерки. 432 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок