У Кропивницькому потрапити до школи не за місцем проживання можна за наявності вільних місць

У Кропивницькому потрапити до школи не за місцем проживання можна за наявності вільних місць

У Кропивницькому потрапити до школи не за місцем проживання можна за наявності вільних місць
. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому триває набір до перших класів. Зареєструватися до школи можна онлайн на сайті міського управління освіти, обравши школу за місцем проживання. Суспільне розповість, що робити батькам, які хочуть віддати дитину до іншої школи.

Реєстрація охочих на вступ в перший клас розпочалася третього квітня – говорить директорка школи "Мрія" Лілія Титаренко. Мають 127 заяв від батьків майбутніх першокласників.

"В першу чергу, згідно Закону України про освіту, ми маємо набирати учнів з нашого мікрорайону, потім дітей, чиї старші брати та сестри у нас навчаються та працівників школи".

Для знайомства з майбутньою вчителькою в школу прийшла кропивничанка Анна Геращенко з шестирічною донькою Софією: "Ми ретельно підбирали програму та школу для того, щоб іти в перший клас. Обирали навчальний заклад не за місцем проживання, а за місцем роботи. Оскільки я тут працюю, то ми маємо право першочергового зарахування сюди".

"У нас іде формування першокласників, – розповіла вчителька Вікторія Ніколаєнко. – Вже зареєструвалися 30 батьків".

Після знайомства Анна Геращенко написала заяву та додала свідоцтво про народження дитини.

У Кропивницькому потрапити до школи не за місцем проживання можна за наявності вільних місць
Анна Геращенко з шестирічною донькою Софією, яка цього року піде у перший клас. Фото: Суспільне Кропивницький

Зі слів керівниці міського управління освіти Лариси Костенко, у Кропивницькому потрапити до школи не за місцем проживання можна за наявності там вільних місць.

"Якщо в класі є вільні місця, то в період з 1 по 15 червня батьки можуть подати заяву у школу. Якщо вільних місць менше, ніж охочих, тоді адміністрація запроваджує жеребкування. У нашому місті ще його не влаштовували, тому що всі охочі потрапляють в ті класи, які обрали батьки".

Батьки можуть обрати не тільки школу, а й навчальну програму.

"В нашому місті ми працюємо за програмами Нової української школи і є нетипові програми: це "Інтелект України", "Світ чекає крилатих" і "Розвивальне навчання"".

Реєструватися до першого класу можна онлайн на сайті управління освіти. У новому навчальному році в школах Кропивницького відкриють 79 перших класів для понад двох тисяч дітей. Реєстрація триватиме до кінця травня. Зарахування відбудеться 1 червня.

Читайте також

  • "Виконувати все – важко". Чи потрібно скорочувати кількість предметів у школі — думки вчителя та мами з Кіровоградщини
  • На Кіровоградщині підліток звернувся до Центру надання правової допомоги через психологічне насильство батька
  • Бракує фахівців. У Кропивницькому в релокованому університеті створили кафедру екстремальної та кризової психології
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок