Мінкульт опублікував перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці. У списку є Кобзон

Мінкульт опублікував перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці. У списку є Кобзон

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко
. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час відкриття виставкового мистецького проєкту "Світ Сковороди", 2 грудня 2022 року, фото: УНІАН

На виконання Закону України "Про медіа" на сайті Міністерства культури та інформаційної політики опублікували перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Відповідний перелік складає МКІП на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", — пояснив міністр.

За його словами, список складений і є чинним станом на 31 березня 2023 року.

До нього увійшли 211 осіб. Серед них — російські актори Віра Алентова, Ірина Алфьорова, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Іван Охлобистін, Михайло Порєченков, Олег Табаков. А також російські музичні виконавці Олег Газманов, Стас П'єха, Олександр Розенбаум.

У списку позначений також сербський кінорежисер Емір Кустуриця. Також до списку увійшли актори Жерар Депардьє, Мікеле Плачідо, Стівен Сігал та боксер Рой Джонс (молодший).

Крім того, у списку під номером 74 перебуває співак Йосиф Кобзон, який помер 30 серпня 2018 року.

Фото з сайту МКІП списку осіб, що становлять загрозу нацбезпеці
Мінкульт опублікував перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці. У списку є Кобзон. Перелік осіб, що становлять загрозу нацбезпеці. Фото: скрін списку з сайту МКІП станом на 28 квітня 2023 року

Читайте також

Нічний ракетний удар по Дніпру та Умані, ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей. 429 день війни. Онлайн

На початок