У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма бійцями, які загинули у війні з Росією

У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма бійцями, які загинули у війні з Росією

У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма бійцями, які загинули у війні з Росією
Прощання з бійцями на Далекосхідному кладовищі. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому попрощалися з п’ятьма військовими. Євгеній Гненний працював на митниці, Юрій Легчаков – юристом, Олександр Чернігов – військовим, Сергій Педан і Юрій Семенов захищали Україну з 2014 року.

У Кропивницькому на Далекосхідному кладовищі попрощались з п’ятьма бійцями. Вшанувати пам'ять свого учня Євгенія Гненного прийшла його вчителька Оксана Черепій.

"Закінчив школу із золотою медаллю. Євген вступив саме до того навчального закладу, про який мріяв. Він був митником".

Зі слів вчительки, на фронт Євгеній Гненний потрапив після повномасштабного вторгнення Росії. 39-річний боєць був заступником командира штурмового батальйону з морально-психологічного забезпечення. Загинув 21 квітня біля села Костянтинівка Донецької області.

Олександр Чернігов з дитинства мріяв стати військовим, говорить його класна керівниця Ольга Віватенко. Загинув 24 квітня біля міста Бахмут на Донеччині. Йому було 26 років.

"Дуже любив фізкультуру, займався у спортивних гуртках. Після 9 класу він вступив у військове училище. Після його закінчення залишився працювати військовим".

У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма бійцями, які загинули на війні з Росією
Зліва направо Євгеній Гненний, Олександр Чернігов, Сергій Педан, Юрій Легчаков, Юрій Семенов. Фото: Суспільне Кропивницький

Юрій Легчаков до повномасштабної війни працював юристом, розповів його друг Віктор Тітко. На фронті був водієм мінометного розрахунку. Загинув на Херсонщині. Йому було 54 роки, говорить друг Віктор Тіткодруг.

"Коли почалося повномасштабне вторгнення, він добровільно записався в нашу місцеву тероборону. Потім його призвали до ЗСУ і він пішов захищати Україну. Був у Северодонецьку, Лисичанську. Загинув з 7 на 8 жовтня 2022 року. Він там був не один – їх там накрило. Протягом цього часу його ідентифікували, тому сьогодні ми його проводжаємо".

Сергій Педан пішов на фронт у 2014 році, попри хворобу серця, розповів його родич Юрій Шаров. Загинув 44-річний командир машини відділення морської піхоти 23 квітня.

"Він скаржився на серце, але допомагав нам звільнитися від росіян, не допустити їх до нашої землі. Потім був у Миколаївській області, де він і загинув”.

Юрій Семенов родом з Сумської області. 32-річний старший оператор розвідувального відділення загинув торік у березні поблизу міста Волноваха в Донецькій області.

Поховали бійців на Алеї слави.

Читайте також

Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок