У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма військовими

У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма військовими

У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма військовими
Зліва направо: Сергій Бубись, Андрій Слободенюк, Максим Дивульський, Андрій Літуновський, Юрій Мудрій. Колаж: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому попрощалися з п'ятьма військовими. Молодшого сержанта Сергія Бубися, солдата Максима Дивульського, сержанта Андрія Літуновського та головного сержанта Андрія Слободенюка поховали на Далекосхідному кладовищі. Солдата Юрія Мудрія – на Лелеківському.

49-річний сержант Андрій Літуновський служив за контрактом з 2019 року, розповіла його мати Любов Літуновська. Загинув в Донецькій області 18 квітня: "У мирний час працював електромонтажником і трактористом, і у зв’язку працював в Укртелекомі. Має сина".

39-річний солдат Сергій Бубись загинув 17 квітня. Мав військовий досвід, у 2014 році служив у полку спецпризначення. У чоловіка залишились дружина та дворічний син, сказала однокласниця Сергія Бубися Ірина Маслюкова: "Був дуже доброю людиною, гарно навчався, ніколи не відмовляв у допомозі. Він завжди виступав, танцював".

34-річний сержант Андрій Слободенюк загинув 21 квітня, розповів його побратим Володимир. Андрій був учасником антитерористичної операції у 2014 та 2015 роках: "Їхав виконувати завдання начальника і розбився на автомобілі. Він родом з Одеської області. Тут одружився. Андрій – справжній патріот, з перших хвилин прийшов для служби".

23-річний солдат Максим Дивульський загинув 18 квітня. Разом служили два роки, розповів його побратим Віталій: "Він ветеринар за спеціальністю, тому допомагав і тваринам, які в нас виконували завдання. Мріяв бути кінологом, але виконував завдання в бойовому підрозділі".

34-річний солдат Юрій Мудрій загинув 18 квітня в Луганській області. До повномасштабного вторгнення РФ працював на елеваторі, розповів його брат Ярослав Мудрій: "Минулого року він зрозумів, що не може сидіти вдома та з другом пішов добровільно в територіальну оборону, потім потрапив в Національну гвардію служити. Буквально три тижні назад".

Зі слів Ярослава Мудрія, брат загинув під час артилерійського обстрілу: "Його побратими розповіли, що вони йшли на позиції й там були поранені хлопці, вони йшли піхотою. Був обстріл".

У Юрія Мудрія лишився восьмирічний син, вагітна дружина та батьки.

Читайте також

  • "З фронту повертаються іншими людьми". Думки кропивницького бійця та психолога про те, як спілкуватись з військовими
  • "Утримати лінію фронту, поки в тилу сформують бойові підрозділи", – інтерв'ю з військовим Сергієм Квашею
  • "За агресією людини, травмованої війною, ховається біль",– інтерв'ю з кризовим психологом з Кропивницького Андрієм Фоменком
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок