Міжнародна федерація спортивної стрільби підтримала рекомендації МОК щодо повернення атлетів з РФ та Білорусі

Міжнародна федерація спортивної стрільби підтримала рекомендації МОК щодо повернення атлетів з РФ та Білорусі

Міжнародна федерація спортивної стрільби підтримала рекомендації МОК щодо повернення атлетів з РФ та Білорусі
. Збірна Росії з кульової стрільби. Фото: AP Photos

І з цією метою створить спеціальну комісію, яка вивчить шлях їхнього повернення.

Міжнародна федерація спортивної стрільби (ISSF) оголосила про підтримку рекомендацій МОК щодо повернення до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. Про це повідомляє пресслужба організації.

Позицію щодо підтримки рекомендацій МОК ISSF оголосила у понеділок, 24 квітня. Під час засідання виконавчого комітету члени організації розглядали можливість повернення спортсменів з Росії та Білорусі у статусі нейтральних.

У Міжнародній федерації спортивної стрільби погодилися з рекомендаціями МОК відносно повернення до змагань атлетів з Росії та Білорусі. Виконавчий комітет ISSF погодився створити "незалежну комісію", яка розглядатиме період, коли спортсмени цих країн зможуть повернутися до змагань відповідно до критеріїв нейтральності, зокрема відсутності приналежності до Збройних Сил РФ та інших силових структур.

Водночас, ISSF запевнила, що продовжує бути солідарною з Україною під час повномасштабного вторгнення Росії. А також підтримує усі санкції Міжнародного олімпійського комітету, запроваджені проти атлетів та інших офіційних осіб з РФ та Білорусі.

Перед рішенням ISSF Національний олімпійський комітет України провів зустріч з представниками Міжнародної федерації спортивної стрільби. Під час цього було обговорено питання недопуску спортсменів з Росії та Білорусі до міжнародних змагань.

У квітні, перед рішенням ISSF, Виконавчий комітет Міжнародної федерації стрільби з лука схвалив повернення спортсменів з РФ і Білорусі на турніри. Проте остаточне рішення має ухвалити Конгрес організації, який відбудеться у липні.

Читайте також: Виконком World Archery схвалив повернення лучників з РФ і Білорусі на турніри. Остаточне рішення ухвалить Конгрес

До яких видів спорту повернули спортсменів РФ та Білорусі

Повернення Росії до спорту: останні новини

На початок