За фактами аудитів в Херсонській ОДА прокуратура відкрила кримінальні провадження — Прокудін

За фактами аудитів в Херсонській ОДА прокуратура відкрила кримінальні провадження — Прокудін

За фактами аудитів в Херсонській ОДА прокуратура відкрила кримінальні провадження — Прокудін
. Фото: Херсонська обласна прокуратура/Facebook

В Херсонській ОДА провели п'ять аудитів, перевіряли витрати коштів департаментами цивільного захисту, розвитку територій та комунально-рятувальною службою. За виявленими фактами відкрили кримінальні провадження. Про це на пресконференції розповів голова ОВА Олександр Прокудін.

"Які порушення знайдено? В закупівлі зимової форми для тероборони, виявлено нестачу на майже два з половиною мільйони. Недорахувались там штанів, черевиків, також була проблема з куртками, ціна завищена, ще й на мою думку тканина не належної якості. Зараз проводяться експертизи, правоохоронці дадуть свої висновки. Також з січня по лютий військові отримали лише 7% товару, через це і почалось. За цими фактами обласна прокуратура почала досудове розслідування", — розповів Прокудін.

Також за його словами були виявлені факти порушень при закупівлі систем відеоспостереження та оповіщення. Але вже на більшу суму — близько 33 мільйони гривень. Притому, що при закупівлі цих систем не було доведено факту, що стара не працює чи не придатна.

"Були розбірки чому це. Доповіли, що ось ми закупаємо відеоспостереження й оповіщення. Коли почали розбиратись, то взагалі не було потреби в цьому. Є міське оповіщення, яке найпотужніше, і тільки його обгрейдити і воно працюватиме", — каже голова ОВА.

Крім того, розповів Прокудін є факти неефективного використання коштів з державного бюджету при закупівлі паливної сировини. Тільки за одним договором — близько півтора мільйона гривень.Тому, за його словами, аудити будуть постійними

"Перевірятимемо департаменти. Все одно я буду призначати ці аудити, щоб перевіряти якість, правильність будь-якої закупівлі. Тому, це просто швидка оцінка ситуації", — сказав голова ОВА.

Що відомо

  • На лаві підсудних опиниться жителька Херсонської громади за фактом колабораційної діяльності. Вона брала участь у роботі так званої "виборчої комісії", яку створила окупаційна влада для проведення псевдореферендуму.
  • На Херсонщині двом жителькам Станіслава оголосили підозру у колабораціонізмі. Одна з них "очолила" так звану "дільничну виборчу комісію", друга організовувала проведення псевдореферендуму.
  • На Херсонщині судитимуть двох жительок Станіславської територіальної громади за колабораціонізм. Вони брали участь у організації псевдореферендуму.
  • На Херсонщині правоохоронці затримали трьох колаборантів, які погрожували жителям Бериславського району тюрмою за відмову "голосувати" на псевдореферендумі.
  • У Херсоні затримали директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні "борди" для псевдореферендуму. Чоловіка звинувачують у державній зраді.

Читайте також

У Херсоні встановлять 10 укриттів у місцях найбільшого скупчення людей — Червоний Хрест

Обстріли Кізомиса та Берислава, відбудова Посад-Покровського. 427 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок