На Херсонщині судитимуть ще одну організаторку псевдореферендуму

На Херсонщині судитимуть ще одну організаторку псевдореферендуму

На Херсонщині судитимуть ще одну організаторку псевдореферендуму
. Фото: Getty Images

На лаві підсудних опиниться жителька Херсонської громади за фактом колабораційної діяльності. Вона брала участь у роботі так званої "виборчої комісії", яку створила окупаційна влада для проведення псевдореферендуму, повідомила у Telegram Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, з 23 по 27 вересня 2022 року жінка у супроводі озброєних представників РФ ходила по домівках жителів сіл Киселівка, Благодатне, Клапая з бюлетенями та урною, закликаючи їх брати участь у незаконному голосуванні.

На Херсонщині судитимуть ще одну організаторку псевдореферендуму
Херсонщина. Так звана "членкиня виборчої комісії", яку створили для проведення псевдореферендуму Фото: Херсонська обласна прокуратура/Telegram

Також вона підраховувала бюлетені з відмітками та поміщала їх до спеціальних сейф-пакетів, після чого передавала військовим РФ.

Підозрюваній загрожує до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади з конфіскацією майна або без такої.

Що відомо

  • На Херсонщині двом жителькам Станіслава оголосили підозру у колабораціонізмі. Одна з них "очолила" так звану "дільничну виборчу комісію", друга організовувала проведення псевдореферендуму.
  • На Херсонщині судитимуть двох жительок Станіславської територіальної громади за колабораціонізм. Вони брали участь у організації псевдореферендуму.
  • На Херсонщині правоохоронці затримали трьох колаборантів, які погрожували жителям Бериславського району тюрмою за відмову "голосувати" на псевдореферендумі.
  • У Херсоні затримали директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні "борди" для псевдореферендуму. Чоловіка звинувачують у державній зраді.

Читайте також

СБУ затримала двох херсонських колаборанток, які переховувались у Києві та Одесі

Посад-Покровське увійшло до переліку населених пунктів, які відбудовуватимуть за принципом "краще ніж було"

Мінно-вибухові травми. Як часто до херсонської лікарні звертаються пацієнти та у чому складність таких поранень

Обстріли Кізомиса та Берислава, відбудова Посад-Покровського. 427 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок