Американський репер заявив про намір балотуватися у президенти США

Американський репер заявив про намір балотуватися у президенти США

Американський репер заявив про намір балотуватися у президенти США
. Instagram Каньє Веста

Американcький репер Каньє Вест оголосив, що буде брати участь у президентських виборах у США.

"Ми маємо реалізувати надії Америки, вірячи у Бога, об'єднуючи наше бачення та будуючи наше майбутнє. Я балотуюся на посаду президента США", - написав музикант у Twitter.

Він не уточнив, у якому саме році буде змагатися за президентське крісло, хоча позначив свій пост хештегом #2020VISION. У коментарях йому висловив підтримку глава компанії Space X Ілон Маск. який написав: "Маєте мою цілковиту підтримку!".

Президентські вибори у США відбудуться у листопаді 2020 року, проте навряд репер зможе взяти у них участь, оскільки вже спливли строки реєстрації кандидатів. Наступні вибори у Сполучених Штатах відбудуться у 2024 році.

Каньє Вест — американський виконавець у стилі хіп-хоп, репер, продюсер, композитор і дизайнер. Він не вперше заявляє бажання стати президентом США. У 2015 році на церемонії вручення премії MTV Video Music Awardsест Вест заявив про намір брати участь у виборах 2020 року. Раніше репер відкрито висловлювався на підтримку президента Дональда Трампа.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що демонстранти у Сполучених Штатах спалили американський прапор, викрикуючи: "Америка ніколи не була великою". Це сталося одразу після виступу президента Дональда Трампа до Дня незалежності, який відзначають 4 липня.
  • У США з 26 травня тривають протести через вбивство темношкірого американця Джорджа Флойда поліцейським Дереком Шовіном. У поліції стверджували, що Флойд чинив спротив при затриманні та перебував у стані сп'яніння, а його смерть стала "результатом нещасного випадку".
  • Протести почасти супроводжуються заворушеннями, підпалами та протистоянням з поліцією, на що правоохоронці відповіли застосуванням сльозогінного газу та гумових куль. Окрім того, у Вашингтоні запровадили комендантську годину. У цих заворушеннях президент США Дональд Трамп звинуватив "радикальних лівих анархістів".
  • 3 червня генеральна прокуратура штату Міннесота висунула звинувачення усім чотирьом офіцерам поліції, які 25 травня брали участь у затриманні загиблого темношкірого американця Джорджа Флойда.
  • Підозрюваному у вбивстві Флойда призначили заставу в розмірі 1,25 мільйона доларів.
  • У США поховали Джорджа Флойда. Попрощатися з ним до церкви прийшли понад 6 тисяч людей.
  • На тлі протестів стрімінговий сервіс HBO Max прибрав з доступу кінострічку 1939 року "Віднесені вітром".
  • Згодом в Атланті поліцейський застрелив темношкірого чоловіка Рейшарда Брукса. Офіцерові загрожує смертна кара.
  • Президент США Дональд Трамп висловив обурення знесенням протестувальниками у Вашингтоні пам'ятника генералу армії конфедерації, масону Альберту Пайку.
На початок