Каннський кінофестиваль може відбутися без світла

Каннський кінофестиваль може відбутися без світла

Каннський кінофестиваль може відбутися без світла
. festival-cannes.com

У 2023 році Каннський кінофестиваль має проходити з 16 до 27 травня. Однак головна профспілка енергетиків Франції погрожує припинити постачання електроенергії як знак протесту проти пенсійної реформи. Про це 24 квітня повідомило видання Deadline.

"У травні робіть те, що вам подобається! Каннський кінофестиваль, Гран-прі Монако, тенісний турнір Ролан Гаррос, Авіньйонський фестиваль — всі вони можуть зануритися в темряву", — заявили в профспілці.

Профспілки оголосили "100 днів гніву" у відповідь на обіцянку президента Франції Еммануеля Макрона внести пропозиції щодо зміни трудового законодавства до середини липня.

Згідно з реформою, офіційний пенсійний вік у Франції має зрости на два роки (до 64 років) до 2030 року, а період, протягом якого працівники повинні будуть сплачувати внески на соціальне страхування, збільшиться до 43 років, щоб отримувати повну державну пенсію.

Профспілки країни відмовляються визнавати це рішення остаточним і пообіцяли продовжувати протести, допоки реформи не будуть скасовані.

"Наша мета — не зупинити їх, а скоріше зробити так, щоб нас почули на місцевому рівні та обрані політики. Ми не сумніваємося, що навіть на Каннському кінофестивалі чи деінде є особистості, які поділяють нашу точку зору", — додав федеральний секретар Національної федерації гірничодобувної промисловості й енергетики Фабріс Кудур.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок